Odbojka

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN, ZA TITULU! Odluka o prvaku pada u Beogradu, prvi put u deceniji

Autor Mladen Šolak

Spremite se za spektakl u borbi za pehar nacionalnog prvaka.

Izvor: MN Press

Odbojkaši Partizana i Crvene zvezde igraće za titulu u finalu domaćeg prvenstva. Crno-beli su se plasirali u finale trijumfom u "majstorici" polufinala protiv Radničkog u Kragujevcu - 3:0 u hali "Jezero" (25:22, 25:22, 25:22). Izabranici Bojana Janića tako su nastavili odbranu titule, a u mečevima za naslov prvaka igraće protiv tima koji se posle pet godina vratio u finale - Crvene zvezde.

Kuriozitet je to da su Zvezda i Partizan poslednji put igrali za titulu u finalu 2015. godine, a potom je dominantna Vojvodina nastupila u osam uzastopnih finala i u njima osvojila šest titula, čime je postala rekorder. Zvezda je druga na listi šampiona Srbije sa šest titula, a poslednju je osovjila 2016, dok je Partizan dvostruki i aktuelni prvak. Izuzev ta tri tima, prvak Srbije bio je još Radnički, 2009. i 2010. godine.

U ligaškoj fazi sezone 2023/24 Zvezda je bila prva, Radnički drugi, a Partizan treći i sva tri tima imali su isti skor, 16-6. Najavljena drama se i dogodila, a kulminacija se očekuje u finalu. U dva ovosezonska derbija i jedni i drugi ostvarili su po trijumf.

Zvezda je stigla do finala eliminišući Takovo u četvrtfinalu (2:0 u seriji) i potom Karađorđe u polufinalu (takođe 2:0). Partizan je u četvtfinalu savladao Spartak (2:0), a u polufinalu, u sjajnoj seriji, Radnički (2:1).

BONUS VIDEO: