Ostali sportovi

ZVEZDA UZIMA TITULU PARTIZANU! Crveno-beli srušili šampiona i u njegovom domu

Autor Nemanja Stanojčić

Odbojkaši Zvezde još jednom su pobedili Partizan u večitom derbiju u finalu plej-ofa.

Izvor: MN Press

OK Crvena zvezda nadomak je osvajanja titule, jer je pobedila Partizan i na njegovom terenu, u hali Master u Zemunu (3:1 u setovima, 25:22, 25:21, 22:25 i 25:17 ) i sada joj je potreban još trijumf da postane šampion Srbije.

Posle 3:0 na Banjici, odbojkaši Zvezde slavili su i u Zemunu, ponovo maestralni vođeni igrom tehničara Nikole Petrovića i korektora Dušana Nikolića, najboljeg poentera tima.

Treći meč finalne serije biće odigran 20. aprila, u Sportskom centru "Voždovac" i potencijalno je poslednji. Ako Zvezda trijumfuje, postaćr šampion posle osam godina, tokom kojih je rekorder Vojvodina osvojila šest titula, do Partizanovog trijumfa prošle sezone.

U aktuelnom finalu, u kojem je Partizan u prva dva meča osvojio set protiv zahuktalih crveno-belih, jasno se nazire smena na vrhu.

Podsetimo, Zvezda je ušla u finale pobedivši Takovo u četvrtfinalu 2:0 u seriji i Karađorđe iz Topole u polufinalu (takođe 2:0), nakon što je taj tim u čevrtfinalu eliminisao Vojvodinu. Sa druge strane, crno-beli Bojana Janića počeli su u plej-ofu odbranu titule eliminišući Spartak iz Subotice 2:0, a onda su u polufinalu izbacili Radnički 2:1 u "majstorici" u Kragujevcu.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: