Ostali sportovi

PARTIZANOVI HEROJI KRENULI PO TITULU, PA SE UGASILI: Nisu mogla dva čuda zaredom, sad se čeka ponedeljak!

Autor Nikola Lalović

Rukometaši Partizana su se držali celo poluvreme, ali emotivno istrošeni i fizički ispovređivani posle trofeja kupa nisu mogli da pobede.

Izvor: MN Press

Nakon što su rukometaši Partizana uspeli da naprave pravo čudo u Kupu dr Branislav Pokrajac i osvoje prvi trofej za klub posle 11 godina, ipak nisu uspeli da u nekoliko dana naprave dve senzacije. Iako su na poluvremenu vodili u prvom meču polufinala Super rukometne lige protiv Metaloplastike u gostima, na kraju su izgubili. 

Metaloplastika je na kraju i ubedljivo slavila 32:27 (15:13) uz sjajnu igru sa krila pošto je Uroš Simić imao šest, a Mateja Dodić pet golova. Odličan je na crti bio i Uroš Pavlović sa četiri, koliko je sa leve strane dodao i Milan Jovanović. Iskusni Darko Arsić je opet briljirao sa 14 odbrana, Sa druge strane Uroš Kojadinović je dao pet, Nikola Zečević i Nemanja Obradović po četiri gola. 

Drugo polufinale između Vojvodine i Dinama iz Pančeva počinje od 21 čas na "Slanoj bari" gde će Vojvodina probati da zaboravi na bolan poraz od Partizana u finalu kupa. O tome je u uvodu meča govorio kapiten Miljan Vukovljak. 

"Očekujem veoma dobru utakmicu, jer je Dinamo podigao nivo igre u poslednjih nekoliko kola prvog dela takmičenja. Ubrzali su loptu, igraju čvršću odbranu i pokazali su dosta bolji rukomet u odnosu na naš poslednji susret. Svakako nisu ekipa koju treba potceniti. Iza nas je težak poraz, ali ne smemo dozvoliti da nas jedno izgubljeno finale uzdrma. Nismo imali sreće u Kupu i nesrećno smo izgubili trofej. Daćemo svoj maksimum u današnjoj utakmici i pokazati zašto smo šampionska ekipa", istakao je sjajni defanzivac.

Kapiten Dinama Miloš Kostadinović ističe da je Vojvodina najkvalitetniji tim lige i da mu je žao što duel sa "lalama" nije došao u finalu. "Vojvodina je sigurno najkvalitetnija ekipa u ligi, bez obzira na poraz u finalu Kupa. Sa dosta reprezentativaca u sastavu ove sezone su pokazali najviše i potpuno zasluženo završili na prvom mestu na kraju prvog dela takmičenja. Mi smo naš cilj ostvarili plasmanom u plej-of, ali ostaje žal što nismo završili na drugom ili trećem mestu, pa da izbegnemo Vojvodinu u polufinalu. Ove sezone smo, nažalost, imali previše problema sa povredama igrača, ali ne idemo u Novi Sad sa belom zastavom. Šampionu se ne preti, tako da mogu samo da obećam da ćemo dati sve od sebe da izborimo što bolji rezultat na Slanoj bari", zaključio je Kostadinović.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: