Ostali sportovi

DUŠAN SILNI DONEO MEDALJU SRBIJI: Ovo smo čekali, sad mora da prebije Hrvata na putu do zlata!

Autor Nikola Lalović

Od Vlaholja i Kalinovika, preko Amerike do prve medalje za Srbiju na Evropskom prvenstvu u boksu

Izvor: Mattia Martegani / Zuma Press / Profimedia

Srbija može da slavi prvu medalju na Evropskom prvenstvu u boksu u Beogradu. Osvojio je Dušan Veletić, mladi superteškaš poreklom iz malenog Vlaholja kraj Kalinovika! Momak koji je veći deo detinjstva proveo u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je uvek znao da će se boriti pod zastavom Srbije ušao je u polufinale superteške kategorije. 

U četvtfinalu je savladao Hagaga Ahmeda iz Austrije i plasirao se u polufinale što mu je donelo direktno bronzanu medalju. U duelu za finale sastaće se sa Lukom Pratljačićem, Hrvatom koji mu je jedan od najboljih prijatelja i koga je nedavno savladao u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

"Pokušao je Austrijanac da me pobedi na foru kao i prethodne protivnike, ali mu nisam to dozvolio. Smatram da smo dobar šou napravili. Ni u jednom trenutku nismo stali i videlo se koliko on želi pobedu i ipak sam je ja odneo i obezbedio prvu medalju za Srbiju. U jednom trenutku je izgledalo kao da Austrijanac pokušava da me isprovocira, ali mi je selektor govorio da se uozbiljim i nisam ulazio u dalju raspravu. Ja sam u ringu, ali 50 posto su zaslužni selektor i trener za pobedu zato što mnogo pomažu i govore mi kako da izađem na kraj. Drago mi je što se Luka Pratljačić borimo za medalje, pre početka prvenstva smo se čuli svaki dan i govorili jedan drugom „ako Bog da, vidimo se u finalu“. Nema ništa lepše nego kad u najtežim trenutcima u borbi čujete kako vas publika bodri, hvala im na tome", rekao je Veletić posle meča. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: