Ostali sportovi

"NUDILI SU PARE, TRAŽILI BODOVE..." Bura u Superligi: Da uzmem bodove, a da on ostane invalid?

Autor Nikola Lalović

Nako optužbi trenera Vranja Đorđa Teodorovića odmah je reagovao i stručnjak na klupi Obilića Marko Pavlović.

Izvor: Printscreen/YouTube/Arkus liga

Nakon što je trener Vranja Đorđe Teodorović optužio Obilić da se ekipa "vitezova" nije dovoljno zalagala u meču prošlog kola plejauta sa Ubom, trener domaćina Marko Pavlović je burno odgovorio na ovakve navode kolege sa druge strane. Njegov tim je predvođen Nenadom Mandićem sa 12 golova, Ilijom Sladićem sa šest i Dušanom Tasićem sa 13 odbrana uspeo da pobedi rivala sa juga Srbije i praktično obezbedi opstanak ove sezone.

"Moje viđenje je ovako. Kako su oni odigrali prvo poluvreme loše, tako smo mi odigrali drugo poluvreme loše. U jednom trenutku smo dali tri gola za 18 minuta, bili smo zbunjeni tom dubokom odbranom. Prilično opušteno, tražio sam ozbiljnost do kraja, uzeli smo dva boda koja su nam bila preko potrebna da bi priveli kraju sve špekulacije oko opstanka. Mislim da ove ekipe igraju između sebe ko će koga da pobedi, tako se uostalom i dešava",rekao je Pavlović i zatim nastavio kako bi odgovorio na navode sa druge strane.

"Osvrnuo buh se na ovo što je kolega Teodorović rekao. Nisi u mojoj koži pa ne znaš ko mi je povređen, ko nije povređen. Druga stvar, ja biram ekipu i ja odgovaram za to. A s ponosom mogu da kažem da smo vitezovi od glave do pete jer nijedan klub koji nam je tražio bodove, nudio neposredno i posredno pare, ovako, onako, išao mimo, odavde, zovi ovaj i zovi onaj.... Nismo primili nijedan jedini dinar. Ljudi se bore da se isplate te plate, dobijamo ih redovno iako su male. Sa ponosom izađemo na teren. Mi nismo Barselona, ali na proleće smo... Sad ću, samo mi treba sekund, ovo nisam očekivao pa si me malo destabilizovao sa tvojom izjavom ali nema veze. Mi smo od sedam utakmica direktnih sa konkurentima dobili šest. Dokazali smo ko smo i šta smo, nemamo kome da se pravdamo, obraz visoko nosimo i moje je pravo da biram šta ću i kako ću", rekao je iznervirani Pavlović.

Dotakao se problema sa sastavom tima, pogotovo stanja njegovih najboljih igrača Nenada Mandića i Ilije Sladića. Naglasio je da nije želeo da rizikuje njihovo zdravlje kako na meču sa Ubom, tako i na utakmici protiv Vranja.

"Jednog Sladića i danas ako gledaš nisam uveo drugo poluvreme jer su ga leđa bolela. Ja da uzmem dva boda na Banjici, a da on ostane invalid, ne pada mi na pamet. Kao i Mandić. Samo što baš pošto sam znao da će krenuti kuloarske priče rekao sam u četvrtak: 'Kako god znate i umete dođite i izgubite, ali igrate svi!' Prema tome, kako je tako je. Psi laju, karavani nose. Vama želim sve najbolje i ima jedna zlatna krilatica, ne znam da li sam je rekao ali ponoviću je. 'U se i u svoje kljuse.' Svoje dvorište, svoje utakmcie, pobeđujte i to je to. Imaćete, ja mislim da imate dovoljno dobar neki kvalitet da pobedite i Ub i Proleter. Tako da to ti želim", završio je ljutiti Pavlović.

Najbolji akter meča, sjajni srednji bek Nenad Mandić oglasio se takođe na konferenciji za medijie i istakao da će sada njegov tim moći da mnogo opuštenije dočeka poslednja četiri kola. Opstanak je osigran i naredne godine ćemo gledati Obilić u eliti.

"Bila je dobra utakmica večeras. Mi smo želeli da pokažemo da nismo slučajno tu gde smo na tabeli. Obezbedili smo sigurniji nastavak plejatua i uspeli smo u tome što smo zamislili. Idemo sigurnije u završetak lige. Bila je velika važnost utakmice i to se videlo na početku. Vranje je iskusna ekipa, bili smo malo stegnuti, taj eto pad ne bih da komentarišem, moramo da analiziramo. Sve u svemu mislim da je bila super utakmica za moj klub za moje saigrače tako da čestitam saigračima i srećno Vranju u nastavku", rekao je on.

Vranje će svoju sezonu rešiti najverovatnije u naredna tri kola. Ekipa Đorđa Teodorovića je skupila devet bodova, koliko ima i Proleter, dok je Ub iznad sa 11, a Jugović ima 15. Naredno kolo Vranje igra na domaćem terenu sa Jugovićem, zatim gostuje Ubu i Proleteru, da bi u poslednjem kolu ugostilo Dubočicu.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: