Ostali sportovi

ŠTA JE SVE VELJKO ZARADIO EVROPSKOM MEDALJOM! Bronza, novac i nacionalna penzija od Srbije - evo kolika!

Autor Nikola Lalović

Veljko Ražnatović se "osigurao"!

Izvor: F.S./ATAIMAGES

Srbija je proslavila dvocifren broj medalja na Evropskom prvenstvu u boksu koje se trenutno održava u Beogradu, a tu nije kraj! Još će naši bokseri imati prilike da se takmiće, a jedan od onih koji su se okitili odličjem je i Veljko Ražnatović. On je u svojoj kategoriji došao do bronze, a nakon što je dobio medalju javio je da ne želi da uzme nagradu od 5.000 dolara koja ide osvajaču.

Taj iznos će proslediti u humanitarne svrhe, ali će novac ipak dobiti. Doduše ne sada, nego za 13 godina, kada napuni 40 i ispuni uslov da počne da dobija nacionalnu penziju. Nacionalna penzija je u visini prosečne plate za evropsku bronzu, a taj iznos je za decembar 2023. godine bio 130.405 dinara bruto ili 95.093 dinara neto primanja.

Veljko ima 27 godina, a na ovom prvnestvu je startovao pobedom protiv Andreja Čirijakova iz Moldavije i time je ispunio obećanje da će osvojiti medalju. Zatim je ipak svetski šampion Rus Šarbutin Ataev bio bolji od njega u polufinalu, iako je Ražnatović na samom kraju meča napao i uspeo da obori Ataeva poslednjim udarcem. Nakon toga smo videli kako Veljko prilazi rivalu, grli ga i čestita mu, a nakon toga je tražio od publike aplauz za Ataeva. Pogledajte kako je to izgledalo: 

(MONDO, N.L)

BONUS VIDEO: