Ostali sportovi

JOŠ JEDNA I STIŽE REKORD AJRTONA SENE! Nestvarna dominacija Maksa Ferstapena, niko mu ništa ne može

Autor Milutin Vujičić

Maks Ferstapen upisao najbolje vreme u kvalifikacijama za Veliku nagradu Majamija.

Izvor: Mark Thompson / Getty images / Profimedia

Holandski vozač Maks Ferstapen osvojio je šestu "pol" poziciju ove sezone u isto toliko trka. Nastavak dominacije videli smo i na Velikoj nagradi Majamija gde ponovo Ferstapenu nije bilo premca. Nakon što je prvo nekoliko sati ranije trijumfovao u sprint trci, Ferstapen je blistao i u kvalifikacijama za nedeljnu trku gde će juriti petu pobedu u sezoni.

Inače, Ferstapen je upisao  38. "pol" poziciju, sedmu uzastopnu, a sada ga još jedna pobeda u kvalifikacijama u Emilio Romanji deli od rekorda Ajrtona Sene, čija je godišnjica smrti bila baš pre tri dana. Čini se da će najveći izazivač Holanđaninu na trci u nedelju biti Šarl Lekler, koji je u "plavom" bolidu Ferarija ostvario drugo vreme. Nije bio toliko daleko, 141 hiljaditinki iza trenutno najboljeg vozača današnjice.

Na trećem mestu je njegov kolega Karlos Sainca, a u drugom redu je još jedan Red Bul - onaj Serhija Pereza. U najboljih deset plasirali su se i Oskar Pijastri i Lando Noris (Meklaren), Džordž Rasel i Luis Hamilton (Mercedes), Niko Hilkenberg (Has) i Juki Cunoda (RB).


Ozbiljno su razočarali Aleksander Albon (14. mesto, Vilijams) i Fernando Alonso (15. mesto, Aston Martin), s tim da treba reći da je Španac imao sudar sa Hamiltonom u sprintu. Razočarao je i Danijel Rikardo, posebno ako se uzme u obzir da je sve do kvalifikacija delovao mnogo bolje, pa je tako u sprint kvalifikacijama imao četvrto mesto. Na kraju, odbranio je to mesto, ali nije imao koncentracije da ponovo sedne u bolid.

Trka u Majamiju se vozi u nedelju od 22 časa, a podsetimo Ferstapen je lider šampionata sa 118 bodova. Slede za njim kolega Perez (91), pa dva Ferarija Lekler (83) i Sainc (73), dok je na petom mestu Lando Noris (58).

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)