CRVENA ZVEZDA OSVOJILA PRVU TITULU U ISTORIJI: Dominacija za pamćenje, a sad se čeka Liga šampiona u Beogradu!

Crvena zvezda je ovo uradila prvi put u svojoj istoriji!

MN Press

Crvena zvezda je osvojila prvu titulu šampiona države u istoriji! Rukometašice crveno-belog tima su tokom sezone prvo osvojile kup, a sada su kompletirale duplu krunu! Nakon što su savladale Železničar iz Inđije na Banjici bile su bolje i u drugom meču u gostima i tako su osvojile trofej.

Na kraju je tim Saše Boškovića bio bolji 36:32, a najefikasnija u pobedničko timu bila je Tijana Simić sa devet golova. Sedam je postigla Aleksandra Stamenić, šest Katarina Mančić, a tri Teodora Majkić. Kod Želje Una Obrenović je dala deset golova, Nataša Lovrić devet, Dunja Tabak četiri, ali jednostavno je rotacija bila manja.

Crvena zvezda je na kraju završila najuspešniju sezonu u svojoj istoriji, a ovo bi trebalo da bude samo početak ambicioznog projekta. Kako je najavio trener Saša Bošković u velikom intervjuu za MONDO na startu sezone - sada sledi put ka Ligi šampiona!

"Tu su mene kupili tu sam prelomio da hoću odmah da dođem. Ja sam rekao: 'Vidite, prvo mi nemamo uslova da igramo u Beogradu Ligu šampiona.' Oni kažu – pravićemo halu! 'Je l' možemo u Pioniru?' Možemo!' Ali imamo i još jedan problem jer Srbija ne može da igra Ligu šampiona jer nemamo koeficijent. Možemo samo preko vajldkarte, a to se dogovara sa EHF-om. Znači to je biznis varijanta i to su mi rekli da će rukovodstvo kluba da dogovori! Kad sam to čuo rekao sam: 'Idemo, ja ulazim u taj projekat!'", rekao nam je trener crveno-belih.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Večiti derbi u rukometu  MONDO/Nikola Lalović