Srbija je zvanično podnela zahtev za specijalnu pozivnicu na Svetsko prvenstvo 2025. godine, ali sada je iz IHF-a stigao dopis koji nas brine. Za prvenstvo koje će biti održano u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj odavno je podeljena jedna pozivnica i to selekciji Sjedinjenih Američkih Država, dok su poznati kandidati za drugu.

Osim Srbije prijavile su se selekcije Crne Gore, Gruzije, Farskih Ostrva i Švajcarske, a prema pravilima Srbija je tu tek na trećem mestu po prioritetima. Ako se gledaju rezultati na prethodnom Euru prva na listi za dobijanje pozivnice je Crna Gora, zatim sledi Gruzija, a tek onda Srbija.

Ipak, to nije jedini parametar, pa bi blizina Srbije Poreču, dobra igra u duelima sa Španijom u baražu, kao i konstantnost na velikim takmičenjima tokom godina mogle da odluče u prilog Srbiji i mogli bismo da gledamo naš tim na Mundijalu. Ako bi se našli tamo Srbija bi ipak bila u podređenom položaju pošto b i se našli u četvrtom šeširu zajedno sa Bahreinom, Tunisom, Čileom, Kuvajtom, Zelenortskim Ostrvima, Gvinejom i Sjedinjenim Američkim Državama. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

RUKOMET Srbija ispustila pobedu protiv Islanda Arena Sport