Ostali sportovi

SRBIN OD 120 KG ČISTE KLASE - BANDA SAM UVEO BERLIN U FINALE: Ponovo hoće evropski trofej, ne mogu mu ništa!

Autor Nikola Lalović

Nestvarni Dejan Milosavljev i uz njega sjani Mijajlo Marsenić igraće finale Lige Evrope!

Izvor: PressFocus / Sipa Press / Profimedia

Dejan Milosavljev i Mijajlo Marsenić idu u finale Lige Evrope, dok su Lazar Kukić i Vladimir Cupara ostali bez šanse da osvoje trofej. Njihov Dinamo Bukurešt je u prvom meču Fajnal fora Lige Evrope u rukometu poražen od Flensburga 38:32 (18:11), dok je Fuhse savladao Rajn Nekar Leven 33: 24 (14:9).

Apsolutno ključni igrač u timu iz Berlina koji brani prošlogodišnju titulu imao je srpski čuvar mreže Dejan Milosavljev. Kada je u prvom poluvremenu Fuhse pravio dvocifrenu prednost videli smo neverovatne odbrane Milosavljeva koji je na kraju završio meč sa 14 intervencija.Sa druge strane Mikel Apelgren i David Špet su zajedno upisalo 11. Najefikasniji u tiu iz prestonice Nemačke bio je Lase Andersen sa sedma golova koliko je imao i sjajni Matijas Gidsel. Hans Lindberg je imao šest, a Mijajlo Marsenić pet golova iz šest pokušaja. Kod Rajn Nekar Levena samo je Juri Knor sa sedam golova bio raspoložen.

U prvom meču Fajnal fora nikakvu šansu Dinamo nije imao nikakvu šansu da spreči nemačko finale. Pet odbrana Vladimira Cupare i tri gola Lazara Kukića nisu bila dovoljna da naprave Rumuni senzaciju- Najefikasniji kod poraženih bili su Akimenko sa sedam, Kasparek sa šest, Kuduz sa pet i Paskal Garsija sa četiri gola. Kod pobednika Emil Jakobsen je postigao 11 golova, Johan Hansen je imao devet, a Simon Pitlik šest. Na golu je Benjamin Burić ostao na klupi pošto je Kevin Meler briljriao sa 11 intervencija.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: