DRAMA - GASI SE ŠAMPION EVROPE: Pre 10 godina osvojili Ligu šampiona, sad hoće da ih izbace u niži rang!

Drugi put u samo nekoliko godina mogao bi potpuno da potone nemački velikan.

Profimedia/IMAGO

Drama se nastavlja u Nemačkoj, velikan je i dalje na ivici! Nakon što je šampion Bundeslige iz 2011. godine i osvajač Lige šampiona iz 2013. propustio neke uplate i upao u finansijske probleme pretilo im je izbacivanje u četvrti rang, Sada su u zadnji čas dobili licencu da se naredne godine takmiče u Bundesligi, ali to nije sigurno da će se desiti. 

Hambug je nedavno završenu sezonu u nemačkom prvenstvu završio na devetom mestu daleko od zone ispadanja, ali ako do 5. juna klub ne obezbedi dodatna sredstva i ne uplati depozit za narednu sezonu i garantuje svoj budžet može i dalje da bude izbačen iz lige. Ne bi ovo bio prvi put da im se to dešava jer je HSV bankrotirao i izbačen je u četvrtu ligu 2016. godine. 

U sastavu HSV-a je ove godine bio Zoran Ilić, Srbin koji već godinama kao startni desni bek nastupa za selekciju mađarske, a najveće zvezde su srednji bek iz Holandije Dani Bajens i veteran na golu Johanes Biter. Svakako je tim već krenuo da se osipa jer će Bajens zameniti Nikolu Karabatića u PSŽ-u naredne sezone. 

HSV ima dugu tradiciju srpskih rukometaša u klubu, pa je tako još 2002. tamo došao Goran Stojanović, a 2013. su Ligu šampiona sa klubom osvojili Zoran Đorđić i Stefan Terzić. U ovoj ekipi igrali su i Branko Kokir, Draško Nenadić i Petar Đorđić.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Vojvodina rukomet   Arenasport/printscreen