Ostali sportovi

CELA EVROPA U ŠOKU ZBOG SANDRE, ONA JE NAJBOLJA IKADA: Ovo niko neće ponoviti, istorija će pamtiti njene suze!

Autor Nikola Lalović

Zaplakala je Sandra Elkasović nakon svoje sedme evropske medalje, a i neka je!

Izvor: Twitter/NelsonCarterJr

Sandra Elkasević je ispisala istoriju, ovo što je ona uradila teško da će neko ponoviti! Atletičarka koju sigurno bolje poznajete po devojačkom prezimenu Perković osvojila je svoju sedmu evropsku titulu u karijeri! Fantastična Hrvatica bacila je disk čak 67 metara i 4 santimetra, što je bilo i više nego dovoljno za zlato na Evropskom prvenstvu! 

Drugoplasirana Jorinve van Klinken je bila jako daleko pošto je Holanđanka stigla do 65,99, dok je bronzu uzela Portugalka Lilijana Sa. Imala je rezultat 64,53 i otišla je kući sa medaljom ispred četvrtoplasirane koleginice iz portugalskog nacionalnog tima Irine Rodriges. 

Prvo evropsko zlato ona je uzela 2010. u Barseloni i od tada vlada! Nastavila je da ređa samo zlata 2012. u Helsinkiju, 2014. u Cirihu, 2016. u Amsterdamu, 2018. u Berlinu i 2022. u Minhenu! Uz sve ovo Sandra ima dva zlata sa Olimpijskih igara i dva zlata sa Svetskih prvenstava.

Izvor: Profimedia/SPP-JP/Sven Beyrich

Nije Hrvatska slavila samo zbog Sandre Elkasević već i zbog Filipa Mihaljevića. On je u bacanju kugle stigao do srebra pošto je imao hitac dug 21,20 metara. prvo mesto pripalo je neverovatnom Italijanu Leonardu Fabriju sa 22,45 koji je srušio rekord Evropskih prvenstvava star 38 godina. Bronzu je uzeo Poljak Mihal Haratik sa 20,94 metara.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: