Ostali sportovi

ONA LJUBILA HRVATSKU ZASTAVU, A NJU LJUBIO NIKOLA IZ NIŠA! Tajna veza koja je šokirala region, ali samo jedno leto

Autor Nikola Lalović

Gledali smo je tih godina kako ljubi medalje i hrvatsku, zastavu, a onda se zaljubila u Nikolu iz Niša!

Izvor: Shutterstock/Maxisport/MN Press

On će se povući na Olimpijskim igrama u Parizu, nada se svojim četvrtim zlatom. Ona se povukla 2021. godine nakon što je osvojila dve olimpijske medalje, ali nikad zlatnu. A u jednom momentu su bili najpoznatiji sportski par na svetu. On Srbin i Hrvat, iz Niša i Trogira, a pod zastavom Francuske, a ona splitska šampionka. Setili ste se već, to su Nikola Karabatić i Blanka Vlašić.

Tek se naziralo da će Nikola biti najveći ikada te 2010. godine kada je u Doboju "pukla" vest - on je novi dečko aktuelne svetske šampionke Blanke Vlašić. Godinu dana ranije u Berlinu je ona preskočila 204 centimetra i uzela zlato, a kada je godinu dana kasnije Monpelje stigao na "TV turnir šampiona u Doboj" svi su se pitali šta će ona tu... Odgovor se krio u ljubavi koja se rodila nešto ranije!

LETO U SPLITU, PA POLJUPCI U DOBOJU!

Tog leta na "Festivalu zabavne muzike" u Splitu sreli su se Karabatić i Vlašićeva! Pisali su hrvatski mediji da njih dvoje šetaju zajedno nasmejani i drže se za ruke, a zapravo su se upoznali 2009. kada je Blanka došla u Split, a Karabatić je sa porodicom stigao u svoju vikendicu na hrvatskom primorju. Družio se sa rođakom Tinom Radić koja je bila Blankina prijateljica i upoznala ih je, a onda je sve krenulo svojim tokom.

Kada je Blanka kao svetska šampionka stigla na 42. Međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2010", želela je da to prođe neprimećeno. I nije joj uspelo, jer su svi navijači i mediji shvatili ko im je stigao i pitali su se šta će ona tamo, "Trebalo je da to prođe neopaženo, jer su hteli da izbegnu medije. Međutim, Blanka je bila čudo", rekao je tada jedan od organizatora turnira. "Međutim, ona je došla onako obučena, ko je neće primetiti. Da nije bila obučena onako upadljivo, možda niko ne bi shvatio, ali ne možeš, a da ne pogledaš, izgleda tako kako izgleda", naveli su tada organizatori.

Probala je Blanka da zavara trag, pa se smestila u motel "Integra" gde su bili rukometaši Sijudad Reala, ali je zapravo otišla pravo kod Karabatića i u kratkoj suknji prošetala centrom Doboja sa njim. "Videla sam ih kada su prošli pored lokalnog radija, i tom ulicom se uputili u šetnju. Izgledali su kao da traže mirno mesto gde bi popili piće, a da ih niko ne uznemirava", ispričala je jedna Dobojka.

Konobar u kafiću "Cinema", koji se nalazi u blizini "Stadiona sportskih igara" u Doboju, otkrio je da su atletičarka i rukometaš u ovom lokalu popili piće, ali nisu bili sami, već u ženskom društvu."Oboje su pili ‘koktu’, sedeli su oko pola sata, nisu duže, a račun je platio meni nepoznat gospodin", rekao je konobar. Zvanični spiker turnira je javio da je ona na tribinama za meč Vardara i Monpeljea i sve je bilo gotovo - svima je bilo jasno da imamo neverovatan sportski par!

"Normalno je da se mediji interesuju za Nikolu i Blanku, njih dvoje su na vrhuncu sportskih lista, po uspehu, ali i ponašanju, a takvih je veoma malo na svetu. Ja razmišljam samo o tome da deca budu sretna, a to njih dvoje zaslužuju", rekao je Branko Karabatić, nekadašnji rukometaš Železničara iz Niša i otac Nikole Karabatića.

POLJUPCI U BARSELONI!

Blanka Vlašić je tih godina ređala zlata svako malo, pa je tako 2010. u Barseloni skočila 203 centimetra i pokosila konkurenciju na Evropsko prvenstvu. Seo je u kola Nikola i otišao da pomogne svojoj dragoj da opet uzme to zlato! Ispostaviće se, njeno jedino na EP ikada.

Najbolji francuski rukometaš Nikola Karabatić viđen je na tribinama stadiona u Barseloni gdje je hrvatska atletičarka Blanka Vlašić osvojenu zlatnu medalju proslavila slanjem poljubaca upravo Karabatiću. Kada je preskičila visinu za zlato, otrčala je ka tribiama i poslala poljupce rukometašu!

"Šta da vam kažem, sve ste videli", rekla je na pitanje da li je u vezi sa Karabatićem, a njen otac Joško je dodao:"Eto, sad imate dve dobre priče. Jedna je zlato, a druga njen novi dečko. Ali, ne bih se ja hteo mešati." Iako je Blanka koristila svaki momenat da provede vreme sa njim, Nikola je rekao da nije stigao zbog nje... "Došao sam da gledam francuske sportiste. Blizu mi je, 250 kilometara", neuverljivo je rekao sjajni sredni bek.

SAMO JEDNO LETO!

Ipak ova romansa trajala je samo jedno leto,a razlog su bile obaveze. Nikola iz Niša igrao je za Monpelje i u Ligi šampiona išao svuda po Evropi, a Blanka iz Splita je svuda posvetu išla na atletske mitinge. Zvanično su u decembru 2010. rekli da više nisu zajedno, a njen otac je rekao da veza zbog oprečnih obaveza dvoje vrhunskih sportista "nikada nije ni zaživela".

"To je bila lepa ideja, ali oboje smo mladi i vrhunski sportisti, pa bi takva veza tražila puno odricanja, uvek bi se netko od nas morao nečega odreći", rekao je kasnije Nikola, koji je o svom poreklu ovako govorio: "Moje poreklo je iz Srbije i Hrvatske, ali je moja kultura je francuska. Reprezentacija Francuske je oduvek je bila moj san", rekao je rukometaš koji hoće da u Parizu taj sanzavrši na ajbolji mogući način. svojim četvrtim olimpijskim zlatom!

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: