ADRIANA VILAGOŠ OBORILA REKORD SRBIJE! Kakav hitac pred Olimpijske igre u Parizu!

Mlada atletičarka srušila dosadašnji rekord, koji je takođe bio u njenom vlasništvu.

CHRISTIAN BRUNA/EPA

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš postavila je novi nacionalni rerkord, na mitingu dijamantske lige u Londonu, samo nekoliko dana pre nego što se najbolji svetski atletičari i atletičarke u Parizu boriti za olimpijske medalje. Adriana je drugi put u veoma kratkom roku pokazala da će na tom takmičenju biti veoma konkurentna.

Rekord Srbije postavila je u petoj rundi sa 65.58 metara i tako po drugi put u pomerila marginu u poslednjih mesec dana, pošto je prethodno to učinila na Evropskom prvenstvu u Rimu. Nadamo se da je svoje najbolje bacanje srpska atletičarka sačuvala za Pariz, gde bi hitac mogao da joj donese i najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

Na mitingu Dijamantske lige u Londonu Adriana je osvojila drugo mesto, a njen hitac pokazao je da sasvim opravdano pripada samom svetskom vrhu u svojoj disciplini. Primera radi, na prethodnim Olimpijskim igrama koje su 2021. godine održane u Tokiju Vilagoš bi sa 65.58 u kvalifikacijama zauzela prvo mesto, a u finalnu bi to bilo dovoljno za osvajanje srebrne medalje!

Ostaje nam samo da se nadamo da je Adriana Vilagoš spremna da u Parizu ponovi nešto slično u Londonu. Svakako ćemo tokom Olimpijskih igara navijati za nju, Ivanu Španović, Milicu Gardašević, Angelinu Topić, Elzana Bibića i Armina Sinančevića - šestoro srpskih predstavnika.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Adriana Vilagoš  Atletski savez Srbije