Adriana Vilagoš, srpska heroina iz Malog Iđoša, osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u atletici u Rimu, na kultnom stadionu Olimpiko. Ona je hicem od 64,42 oborila nacionalni rekord Tatjane Jelače star 10 godina i uz to izborila olimpijsku vizu, prebacivši normu postavljenu na 64 metara.

"Jako dugo vremena čekam da prebacim 64, obećala sam da neće biti drama ovaj put, ali na kraju mi je jako drago da sam uspela kada je bio prtisak baš veliki. Jako sam se radovala kada sam videla rezultat, osećala sam da sam mogla da dam u tom momentu sve od sebe. Dobro, 20 centimetara je falilo za zlato, ali ko zna - sledeći put."

"Naravno da je sve ovo motivacija za Pariz, izbirila sam normu hicem preko 64, mislim da je to već lep rezultat, nadam se da ću moći više puta to da ponovim. Sada sam srećna, zadovoljna, samo da odmorim i krećem pripreme za Pariz", dodala je ona.

Uz veliku podršku svoje majke Đerđi Vilagoš, koja joj je i trener i koja je bila uz nju na Olimpijskom stadionu, Adriana je nastavila da sanja snove. Jedan od kurioziteta njihovog rada tokom odrastanja srpske heroine je to da uopšte nije trenirala sa tegovima za razliku od svojih rivalki.

"Dok rezultat ide naviše nema potrebe za njima. Ja sam protivnik da se ranije uvedu u trening, još je maloletna, vremenom ćemo morati da ih uključimo. Uostalom, pre svega mi je ćerka, a ja nisam od roditelja koji žude za slavom", govorila je Adrianina majka za "Sportski žurnal" pre nekoliko godina.

MN Press, CHRISTIAN BRUNA/EPA Adriana Vilagoš

Ovog leta, Adriana će ostvariti san i nastupiti na Olimpijskim igrama. Sa samo 20 godina, nemoguće je uopšte naslutiti gde su granice novoj junakinji našeg sporta.