Natalija u četvrtfinalu Olimpijskih igara: Prebila Alžirku, sad je čeka prvi favorit!

Natalija Šadrina je odlukom sudijapobedila Duniju Kelif i prošla u četvrtfinale.

RTS/screenshot

Natalija Šadrina boksovaće u četvrtfinalu Olimpijskih igara! Ruska bokserka, koja nastupa pod zastavom Srbije uspela je da ostvari prvi cilj i da prođe u narednu rundu takmičenja u kategoriji do 60 kilograma. Ide ka borbi za medalju.

Odlukom sudija ostvarila je trijumf protiv Alžirke Donije Kelif i prošla dalje. Bila je bolja u dve od tri runde, pošto je ukupno, na poene, sa 5:0 prošla u četvrtfinale i tamo je čeka mnogo teži zadatak i čeka je okršaj sa prvim favoritom.

Za prolaz u polufinale boksovaće sa Venlu Čang (Kina). Ona je prvi nosilac i favorit u tom okršaju. Natalija je postavljena za osmog nosioca i ta borba zakazana je za 31. jul u 13.08 časova. Ukoliko uspe da napravi podvig polufinala su na programu 3. avgusta. "Natalija Šadrina je imala jednu ozbiljnu protivnicu iz Alžira. Prvu rundu je dobila Natalija, ali odlukom sudija je bilo nerešeno u drugoj rundi, što je Alžirki dalo šansu da pobedi. Ipak, nismo joj to dozvolili, Natalija je u trećoj rundi bila izvrsna i ovu borbu je dobila jednoglasnom odlukom sudija. U nastavku nas čeka meč sa protivnicom iz Kine koja je prvi nosilac grupe, ali mislim da Nataša može da osvoji medalju i daćemo sve od sebe. Ako bog da, slavićemo svi zajedno - rekao je selektor Mirko Ždralo posle pobede Natalije Šadrine protiv Alžirke.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Sara Ćirković, boks, bokserka  Bokserski savez Srbije