Slušaj vest

Bokserka Srbije Sara Ćirković borbeno je startovala na početku Olimpijskih igara u Parizu, ali je eliminisana u borbi protiv predstavnice Tajlanda, Jutamas Jitpong. U bokserskom savezu su veoma ljuti zbog epiloga, smatraju da su sudije oštetile našu bokserku i nazvale su odluku arbitara "podeljenom i sramnom".

"Na žalost sudije su odlučile da nismo bili dovoljno dobri ovaj meč, možda sam pristrasan, ali za mene je ovo bila ubedljiva pobeda Sare", rekao je selektor Mirko Ždralo.

Druga naša predstavnica u kategoriji 60kg Natalija Šadrina, kao šesti nosilac, bila je slobodna u prvom kolu i u narednom će se sastati sa Alžirkom Dunjom Kelif. Meč je zakazan za ponedeljak, 29. jul u 11 časova. Ukoliko prođe, ukrstiće rukavice sa Kineskinjom Venlu Jang, prvakinjom Azije 2022. godine i osvajačicom bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Delhiju.

Naš jedini predstavnik u muškoj konkurenciji (71kg) Vahid Abasov ima status šestog nosioca koji je takođe bio slobodan u prvom kolu. U drugom kolu će boksovati sa Britancem Luisom Ričardsonom, a meč je zakazan za 31. jul u 20 časova i 50 minuta.