Srbija izgubila, ali nije ispala: Čekamo repersaž, tinja nada za medalju iz Pariza!

Džudo reprezentativci Srbije pokušaće da osvoje medalju timski, kada već nisu mogli pojedinačno.

Kurir/Dado Đilas

Džudo reprezentacija srbije poražena je od Japana (4:1) u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu, pošto je jedini trijumf našem timu donela Milica Žabić u kategoriji preko 70 kilograma. Ipak, nastup srpskgo tima ne završava se ovde jer ćemo šansu da se borimo za bronzu pokušati da dobijemo kroz reopersaž.

Taj meč biće na programu nešto kasnije danas, a ne treba ni napominjati koliki bi uspeh bio za Srbiju da se još jednom odmeri protiv nekog od najboljih svetskih timova. Japanci, kao prvi favoriti turnira, bili su prejaki za Srbiju, ali možda možemo da savladamo neku drugu selekciju i tako donesemo istorijsku džudo medalju - u timskoj konkurenciji.

Uživo
11:07

Poraz Kukolja!

Japanci su savladali Srbiju (4:1), pošto Aleksandar Kukolj nije uspeo da se izbori za šesti meč u ovom četvrtfinalnom okršaju. Džudo reprezentacija Srbije nije uspela da napravi senzaciju i eliminiše iz borbe za zlato prvog favoerita turnira na Olimpijskim igrama.

11:00

Pobeda Žabić!

Nije dopustila Milica Žabić da njena borba protiv Japanke potraje duže od minut! I ovog puta je ekspresno došla do pobede, nakon što je protivnicu dva puta bacila na tatami.

10:58

Poraz Majdova!

I treći poraz Srbije protiv Japana. Nemanja Majdov nije uspeo da donese bod Srbiji, a poražen je isto kao i u pojedinačnoj konkurenciji - nakon tri dobijene opomene!

10:51

Poraz Perišić!

Nije uspela ni Marica Perišić da donese bod Srbiji. Ona je imala izuzetno težak zadatak jer se borila u kategoriji do 70 kilograma, iako je daleko lakša od protivnica koje zapadnu u tom takmičenju.

10:44

Poraz Bunčića!

Srpski reprezentativac Strahinja Bunčić nije uspeo da se odupre napadima japanskog borca, a Hifumi Abe je Japancima doneo prvi poen, na početku četvrtfinalnog meča.

10:40

Japanci menjali!

Srbija ima samo šest predstavnika na Olimpijskim igrama, pa nemamo izbor pred borbe, ali kod Japanaca to nije slučaj. Daleko su brojniji u Parizu, a meč protiv nas su veoma ozbiljno shvatili, pa su napravili određene promene u timu kako bi se prilagodili našim borcima. Videćemo da li će to doneti rezultat.

10:35

Fotografije iz Pariza!

Pogledajte kako su izgledali nastupi srpskih boraca:

10:30

Pobeda protiv Holandije!

Srbija je rano jutros počela takmičenja, a prva prepreka na putu do medalje bila je selekcija Holandije. Pobedili smo 4:2, uz trijumfe Strahinje Bunčića, Nemanje Majdova, Aleksandra Kukolja i impresivnu predstavu Milice Žabić koja je još jednom zablistala. Nažalost, poražene su Milica Nikolić i Marica Perišić koja je zadobila i povredu ruke tokom svoje borbe.

10:25

Spremni? Bori se Srbija!

Čim se završi meč Kazahstana i Brazila, na tatamiju ćemo ponovo videti selekciju Srbije. Naš nacionalni tim imaće izuzetno težak zadatak - da u četvrtfinalu Olimpijskih medalja savlada Brazil i nastavi put ka zlatnoj medalji u Parizu.