Suze i jecaji Srpkinja u Parizu! Bolan oproštaj Maje Ognjenović, veliku želju ipak neće ostvariti

Reprezetnativke Srbije veoma teško podnele lošu partiju i eliminaciju.

MN Press

Odbojkašice Srbije veoma su teško podnele poraz u meču protiv Italije i eliminaciju sa Olimpijskih igara u Parizu. Maja Ognjenović, Tijana Bošković i saigračice nisu uspele da otkinu ni set Italijankama, koje će u polufinalu igrati protiv Turkinja, dok će naša selekcija kući - na analizu šta je to bilo loše u Francuskoj. A, nešto je očigledno bilo, dok je tim Đovanija Gvidetija izgubio tri meča zaredom (Sjedinjene Države, Kina i Italija) posle početne pobede protiv Francuske.

Pogledajte emotivnu reakciju naših igračica posle poraza u Parizu:

Kapitenka i barjaktarka srpskog tima Maja Ognjenović podsetila je na to da su Srpkinje redovno pobeđivale Italijanke. Nažalost, u Parizu se na terenu pitao samo jedan tim - a to nije bila Srbija. Bio je to ujedno i poslednji Majin meč u dresu reprezentacije, za koju je igrala od 2005. godine i nije uspela samo jedno - da osvoji olimpijsko zlato.

"Posle prvog seta igra nam se rasturila i delovalo je dosta drugačije nego u prvom.- Pokušavale smo da tražimo priključak i da izmenama dođemo do željene igre i nije polazilo za rukom. Sve vreme sam ponavljala devojkama da igramo dobro, da su u pitanju zaista nijanse, detalji. Sve je taktiči bilo kako smo se dogovorili. Teško je bilo, pogotovo u trećem setu, kada gubite sedam-osam razlike onda je to nemoguće za dostići. Imali smo prijateljske utakmice sa njima, obe smo pobedili, pobedili smo ih na prethodnom Igrama, u Riju manje-više sličnu ekipu smo pobedili, na Evropskom smo ih pobedili... Teško je, verovali smo da možemo, ali nažalost su pokazale to malo - ali malo više od nas i to je bilo dovoljno za ovaj maksimalni rezultat", rekla je Maja za Radio-televiziju Srbije posle svog izvesno poslednjeg nastupa na Igrama.