Srbin iz Sankt Peterburga razbio Amerikanca: Konačno pobeda, idemo ka medalji u Parizu!

Aleksandar Komarov iz Rusije koji predstavlja Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu slavio u prvoj rundi na Olimpijskim igrama.

Eurosport/Screenshot

Srpski reprezentativac u rvanju Aleksandar Komarov pobedio je danas u prvoj rundi na Olimpijskim igrama u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 87 kilograma. Naš Rus iz Sankt Peterburga pobedio je Amerikanca Džona Pejtona Džejkobsona 10:0 i tako se plasirao u četvrtfinale takmičenja!

To znači da je sada već ozbiljno blizu medalje, a već oko 14.00 časova i boriće se protiv svetskog prvaka Davida Losončija iz Mađarske.

Prethodno je eliminisan Mate Nemeš koji se borio u istoj disciplini samo do 67 kilograma, s tim da ima šansu da kroz reparsaž dođe do bronze ako Polufinala su zakazana za večeras od 18.15, a ukoliko bude reparsaža, Nemeš će se boriti u četvrtak od 11 časova.

Komarov je inače evropski šampion u rvanju, a dolazi iz Sankt Peterburga. Komarov je oženjen inače Nevenom Vulović, bivšom rvačkom reprezentativkom Srbije i oboje žive u Kragujevcu. Kao reprezentativac Srbije nastupa od kraja 2023. godine.

"Veoma sam srećan i zadovoljan. Kada sam 2021. upoznao Nevenu, odlučili smo da živimo u Srbiji, mnogo sam razmišljao o tome da postanem reprezentativac Srbije. Srbija je moja nova sportska šansa", ispričao je Komarov koji nastupa i za klub iz Kragujevca.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Himna Bože pravde za Novaka Đokovića u Parizu  RTS1