Nemamo medalju, ovo je neuspeh! Stiglo saopštenje Saveza, spominju sudije i lošu formu Srba

Rvački savez Srbije oglasio se saopštenjem posle neuspeha na Olimpijskim igrama.

Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Četvorica srpskih rvača grčko-rimskim stilom koja su izborili učešće na Olimpijskim igrama nisu uspeli da dođu do medalje u Parizu. Shodno ostvarenim rezultatima, rukovodstvo srpske rvačke organizacije oglasilo se saopštenjem.

Posle svega toga stigla je poruka predsednika RSS Damira Šabića. "Nastup naših takmičara u Parizu i neosvajanje medalje koja je bila naš prioritetni cilj, smatramo kao neuspeh, jer od četvorice naših rvača grčko-rimskim stilom koji su učestvovali na najvećoj svetskoj smotri sporta u glavnom gradu Francuske, svi su u prethodnom periodu bili osvajači odličja na najvećim svetskim takmičenjima, samim tim i pretendenti na olimpijsku medalju. Bez obzira na evidetne propuste sudija, smatramo da je forma naših sportista pogrešno tempirana i da je, generalno, to razlog ovako slabijeg rezultata", stoji na početku saopštenja.

Očekuje se analiza. "Rvački savez Srbije će u narednom periodu analizirati celokupan rad stručnog štaba, kao i trenažni proces u pripremnom periodu i preduzeće neophodne mere. Na kraju, želimo da se zahvalimo Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću za sve maksimalne uslove koje su naši rvači imali, ne samo ove godine nego tokom celokupnog olimpijskog ciklusa. Naši takmičari imali su pomoć i podršku kao najuspešniji rvačke nacije sveta. Iz tog razloga osećamo obavezu da uz kvalitetnu i temeljnu analizu krenemo već sad u pripreme za Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. godine i da posle medalja Štefaneka u Rio de Ženeiru i Datunašvilija u Tokiju nastavimo niz olimpijskih trofeja već u Los Anđelesu za četiri godine", navodi u saopštenju koje je potpisao predsednik Rvačkog saveza Srbije Damir Šabić.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Srbija Amerika Olimpijske igre  Kurir sport