Kompletan raspored srpskih sportista u Parizu: Vaterpolisti igraju za finale, šanse za nove medalje!

Biće ovo jedna od poslednjih prilika da popravimo broj medalja koje smo osvojili na Olimpijskim igrama.

Kurir/Dado Đilas

Olimpijske igre u Parizu bliže se kraju, a Srbija i dalje ima samo dve medalje - od sinoć znamo da će se košarkaši boriti za bronzu, a danas ćemo saznati za koje odličje će igrati vaterpolisti u nedelju. Oni su nekako i centralni događaj dana, barem što se tiče srpskog tima na ovim Olimpijskim igrama.

Nakon dva uzastopna zlata na Olimpijskim igrama, "delfini" će sada pokušati da osvoje i treće, ali na tom putu prvo stoji reprezentacija SAD predvođena Dejanom Udovičićem. Pored vaterpolista, gledaćemo predstavnike Srbije u dva borilačka sporta - rvanju i tekvondou - kao i u kajaku, u kojem će dve postave pokušavati da uđu u finale.

Gotovo ceo program srpskih sportista danas odigrava se prepodne, a takmičari u borilačkim sportovima mogli bi da produže učešće i tek popodne se bore za medalje, ukoliko budu uspešni.

11:00 - RVANJE

Poslednji predstavnik Srbije u rvanju je Hetik Cabolov, čiji je nastup na Olimpijskim igrama bio pod znakom pitanja. On je imao mnogo problema pred samo takmičenje, jer se nije pojavio na određenoj doping kontroli, ali se ispostavilo da zbog propuštenih testova neće biti suspendovan sa takmičenja. Rođeni Rus imaće priliku da donese medalju Srbiji.

11:24 - TEKVONDO

Drugi srpski predstavnik na Olimpijskim igrama u Parizu koji se bavi tekvondoom je Stefan Takov, a njegove obaveze počinju danas. U prvoj rundi turnira u kategoriji do 80 kilograma Stefan će se boriti protiv takmičara iz Burkine Faso, a eventualna pobeda pogurala bi ga u četvrtfinale i na samo nekoliko koraka od medalje.

11:10 - KAJAK

Nakon što srpski četverac nije uspeo da se domogne medalje jer je finale završio na šestoj poziciji, po dvojica članova tog tima pokušaće sami do odličja. U polufinalu trke na 500 metara gledaćemo tandeme Novaković/Dragosavljević, odnosno Džombeta/Torubarov.

12:00 - TEKVONDO

U prošlosti su nam medalje donosile Tijana Bogdanović i Milica Mandić, a sada nam je adut Aleksandra Perišić. Ona svoj put na Olimpijskim igrama počinje oko podne, ali tačna satnica nije poznata zbog ranijih borbi. Aleksandra se takmiči u kategoriji do 67 kilograma i treći je nosilac turnira, pa se nadamo još jednoj medalji za srpski sport.

14:35 - VATERPOLO

Iako su pre početka turnira bili otpisani iz borbe za medalju, srpski vaterpolisti pokazali su kakvo srce imaju šampioni. Dušan Mandić i Nikola Jakšić poveli su reprezentaciju ka najvećem uspehu nakon Olimpijskih igara u Tokiju, a protiv Amerikanaca će imati priliku da stignu i do još jednog velikog finala. Srbija i dalje nije favorit za zlato, ali više niko ne sme da isključi takav scenario.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Suze Bogdana Bogdanovića  RTS