Srpski tekvondo opet podbacio u Parizu: Stefan nemoćan protiv borca iz Burkine Faso!

Ostaje nada da bi Fajsal mogao u finale, a Stefan u repersaž.

MN Press

Srpski tekvondo upisao je još jedan poraz na Olimpijskim igrama u Parizu - naš predstavnik Stefan Takov poražen je u dve runde (6:4, 10:7) od Fajsala Savadoga iz Burkine Faso. Jasno je da se Takov neće boriti za zlatnu ili srebrnu medalju, ali bi mogao do bronze, ukoliko njegov protivnik iz osmine finala stigne do finala, a kasnije on savlada preostale protivnike koji mu se nađu na putu do odličja.

Reprezentativac Burkine Faso mnogo je agresivnije ušao u meč i već na samom početku je zadao Stefanu dva udarca nogom u prednjustranu oklopa, što mu je donelo četiri poena. Usledila je razmena udaraca iz koje Takov nije dovoljno profitirao, a pri kraju runde morao je da krene na sve ili ništa. Najzapažniji potezi srpskog predstavnika bili su udarci u glavu koji se najviše boduju, ali ih je nažalost bilo premalo za preokret.

U drugoj rundi je Savadogo bio još ubedljiviji, pa je nizom udaraca nogom u prednju stranu oklopa stekao ubedljivu i nenadoknadivu prednost. Stefan Takov je i tada pokušavao da pogodi glavu protivnika, ali nije bio dovoljno uspešan u tome, pa je poražen već u osmini finala tekvondo turnira na Olimpijskim igrama. Postoji nada da će se kroz repersaž boriti za bronzu, ali to zavisi od učinka Fajsala Savadoga u nastavku takmičenja.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Suze Bogdana Bogdanovića  RTS