"Meni je žao naših momaka...": Zlatni olimpijac šokirao Kosjerinu, pa objasnio na ličnom primeru

Trofejni zlatni olimpijac Stefan Mitrović kazao je da mu je "žao vaterpolista Srbije" koji sada slave zlato, prosto jer i sam zna kako izgledaju dani posle toga. Upozorio ih je da se neće odmoriti, a da nove obaveze već slede.

RTS/screenshot/

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, treću uzastopnu! Naš najtrofejniji ekipni sport još jednom je obradovao celu naciju, iako mnogi nisu verovali u njih pred polazak na put u Pariz. Došla je nova generacija igrača, naši rezultati od Tokija nisu bili sjajni, doživeli smo i tri poraza u grupnoj fazi takmičenja, međutim naši "delfini" bili su najbolji kada je to bilo i najpotrebnije.

Slomili su Grke, Amerikance, pa na kraju Hrvate (13:11), a članovi "zlatne generacije" Filip Filipović, Duško Pijetlović i Stefan Mitrović nervozno su ispratili kraj utakmice na RTS-u i od srca čestitali svojim naslednicima. Filipović je iskreno poručio da se na momente pitao da li je "ova generacija vredna", što su ga sada ubedili u Parizu, dok je Mitrović imao jedno drugo zapažanje.

"S obzirom na to da smo sada završili sa vaterpolom, osvojili smo zlato, ja bih se vratio na to pitanje - šta dalje? Meni je žao ovih dana...", rekao je Branislav Mitrović, koga je voditeljka Dragana Kosjerina upitala zbog čega to kaže. 

"Iz prostog razloga imaće sada od 10 do 14 dana slobodno, neće se sleći utisci, neće proslaviti kako treba i vratiće se u klubove, pa stres, nova očekivanja, treninzi... To mi je žao. To me je vratilo u sećanja, da nema te slobode da proslaviš. Porodica te bude željna, pa prijatelji, lažni prijatelji... Ja im samo želi kad se vrate, isključe telefone i da proslave sa onima koji su bili sa njima u olimpijskom selu i koji su im želeli sreću. Svaka čast braćo!", dodao je trofejni vaterpolist Srbije.

Na temu "šta dalje" govorio je i Filip Filipović koji je istakao da se nada da će naša reprezentacija biti trofejna i u Los Anđelesu i Brizbejnu koji slede 2028. i 2032. godine: "Najvažnije je šta dalje. Profesionalni sport je surov i nije baš zdrav, a pitanje za nas kao naciju je šta dalje. Ovo je najveći uspeh srpskog i jugoslovenskog sporta, to pokazuju osvojene medalje, a na nama je da napravimo sledeći korak. Ne samo u vaterpolu nego i sportu generalno. To je pravo pitanje za mene jer mi sada imamo najbolje vaterpoliste na planeti u poslednjih 12 godina, Manda, Sava i Jakša su osvojili tri uzastopne zlatne medalje na OI, mi treba da učimo od njih. Budimo se sutra, život je takav, treba da se zapitamo kako dalje da bismo u Los Anđelesu i Brizbejnu imali osvajače medalja. Ovo je nestvarno i mi kao nacija smo počeli da pomeramo granice kao ljudi i sportisti", naglasio je on.

Pogledajte fotografije slavlja vaterpolista Srbije posle pobede nad Hrvatskom u Parizu:

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Himna Bože pravde za vaterpoliste Srbije  RTS