Slušaj vest

Srbija je ponovo, po treći put zaredom olimpijski šampion u vaterpolu! Naš sastav je u finalu savladao Hrvatsku 13:11 u finalu, a nakon svega su i oni najveći - Stefan Mitrović, Duško Pijetlović i Filip Filipović su istakli da su je ovo najveći uspeh srpskog sporta. Filip Filipović nije krio da ga je mnogo brinula forma našeg tima i to što nije bilo velikih uspeha u prethodne tri godine. A sada je sa osmehom na licu da je "potrebno bilo da izgube sebe da bi pronašli sebe".

"Ovo je stvarno veličanstveno, ovo stvarno prevazilazi sportska očekivanja i zaista momci su po ko zna koji put pomerili granice. Hteo bih da čestitam i našim košarkašima koji su nam priredili najlepšu košarku otkad sam ja živ, evo 37 godina. A vaterpolisti, ovo što su uradili je treća uzastopna zlatna Olimpijskim igrama medalja. Ljudi ja ne znam da li smo mi svesni dok ja izgovqaram ovo o veličini uspeha ovih momaka. Ovo je najveći uspeh srpskog sporta ikada", rekao je Filip Filipović koji nije krio da je sumnjao u ovaj tim. 

"Ja hoću da budem iskren, ptiao sam se da li su oni kao generacija vedni; Mnogo puta sam se pitao da li oni kao generacija mogu da naprave ovaj usph, a li od četvrtfinala se videlo da oni veruju u sebe. Pričam u svoje ime, ali verujem i u ime cele nacije. Kapa dole i naklon do poda!"

Kurir/Dado Đilas Srbija POBEDA

Što se tiče Duška Pijetlovića, on je priznao da se nikada nije radovao ovako kao sada! "Radujem se kao dete kao da nikada nisam igrao vaterpolo. Prvi put gledam sa takvom strašću vaterpolo jer je ovo bila prva ovako velika utakmica od kada ja ne igram. baš sam se osetio kao klasičan navijač, Kao neko bez sportske pozadine, bez da nešto analiziram, samo sam navijao za Srbiju", rekao je nekadašnji fantastični centar našeg tima Duško Pijetlović. 

Na kraju je govorio i Stefan Mitrović koji je istakao da bi bilo koja medalja bila uspeh, ali da je on u svakom momentu verovao u ovaj tim i u ove momke.

"Sve što mogu da kažem za ove momke je da je ovo najveći uspeh srpskog vaterpola, čak i da nisu osvojili zlato, da su i bronzu uzeli, S obzirom kako su krenuli mnogi nisu verovatli u njih, da ne kažem da su ih i omalovažavali u početku: Svaka im čast, ali ja sam verovao u njih. Sa svima njjima smo mi i igrali i šta mogu da kažem? Naklon do poda, mnogo mi je drago", rekao je on. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

RTS slavlje vaterpolista srbije protiv hrvatske