Čuveni narodnjak dočekao zlatne vaterpoliste u Parizu: Olimpijsko selo slavilo pobedu nad Hrvatima!

Presrećni su bili momci nakon osvajanja zlatne medalje, iako je nekima od njih ovo treća u karijeri.

Kurir/Dado Đilas

Poslednjeg dana Olimpijskih igara u Parizu, samo nekoliko sati pred zatvaranje takmičenja, vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Hrvatsku (13:11) u spektakularnom finalu i okitila se trećom zlatnom medaljom u nizu! Iako na početku turnira nije delovalo da smo prvi favoriti za odličje, iskusni Nikola Jakšić i Dušan Mandić povukli su tim kada je bilo najpotrebnije, pa još jedno zlato sija oko vrata sprskih sportista.

A to je trebalo i proslaviti! Vaterpolo reprezentativce je po povratku u Olimpijsko selo, gde su ih čekale kolege iz srpske delegacije, dočekala i pesma "Ne može nam niko ništa" Mitra Mirića, čiji naslov u potpunosti oslikava dominaciju srpskih vaterpolista na troje Igara u nizu. Kadrove je zabeležio dugogodišnji trener Ivane Španović Goran Obradović, a ovako je izgledalo slavlje u Parizu:

Podsećamo, vaterpolisti Srbije osvojili su zlato i na prethodnim Olimpijskim igrama u Tokiju, nakon čega se veliki deo tima povukao iz nacionalne selekcije. Bila je to kruna njihove karijere, a mnogi su predviđali da srpski vaterpolo nakon takve smene generacija neće moći da se izgidne i ostane na vrhu.

Pre toga je Srbija osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, odnosno bronze 2012. godine u Londonu i 2008. u Pekingu. Kao Srbija i Crna Gora - pre raspada državne zajednice - osvojili smo srebro na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine, a trofejni niz počeo je još pod imenom SR Jugoslavija 2000. godine u Sidneju, kada je tim stigao do bronze.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Himna Bože pravde za vaterpoliste Srbije  RTS