Slušaj vest

Olimpijske igre u Parizu zvanično su zatvorene posle ceremonije na stadionu "Sen Deni", poslednjeg takmičarskog dana. Uživali smo tokom prethodne dve nedelje u takmičenju više od 10.000 sportista koji su nam pokazali svoja umeća u 32 različita sporta, a mnogi od njih učestvovali su u završnoj ceremoniju.

Srbiju su predstavljali naši zlatni strelci Damir Mikec i Zorana Arunović, koji su još na početku takmičenja "upucali" zlatnu medalju u miksu u disciplini 10m vazdušni pištolj, a istovremeno su "ukrali šou" tokom žurke. U jednom trenutku, kamere su ih snimile kako pevaju čuvenu pesmu "We Are The Champions" koja im savršeno pristaje posle svega što su uradili u Parizu i kako su obradovali svoju zemlju.

Pogledajte kako su naši zlatni strelci zajedno slavili na "Sen Deniju", dok vas podsećamo da se naredne Olimpijske igre održavaju u Los Anđelesu 2028, pa Brizbejnu 2032:


Ukupno, Srbija je osvojila pet medalja u Parizu pošto su pored naših strelaca zlato doneli i vaterpolisti i Novak Đoković, naša tekvondistkinja Aleksandra Perišić je bila srebrna, dok je muška košarkaška reprezentacija osvojila bronzanu medalju. Još više želimo u Los Anđelesu gde nas čeka Tom Kruz.


Pogledajte i kako je izgledalo zatvaranje Olimpijskih igara u Parizu iz drugog ugla:

RITCHIE B. TONGO/EPA Ceremonija zatvaranja Olimpijskih igara

BONUS VIDEO: