Savi ceo svet zavidi, a njemu nije dosta! U Niš stiglo blago kakvo ima malo ko u svetu

Zlatni srpski vaterpolista Sava Ranđelović pohvalio se odličjima

MN Press

Zlatni srpski vaterpolista Sava Ranđelović pohvalio se kolekcijom medalja kakvu ima jako, jako mali broj sportista. Nišlija je oko vrata stavio zlata iz Rio De Žaneira, iz Tokija i iz Pariza. Impresivnu fotografiju podelio je na društvenim mrežama, uz reči: "Nastaviće se".

Sava Ranđelović je uz Dušana Mandića i Nikolu Jakšića jedini srpski vaterpolista koji ima tri nasjajnija odličja osvojena u nezaboravnom nizu, započetom 2016. godine. Ušao je jako mlad u generaciju koja je osvajala svetska i evropska zlata, u Brazilu je sa saigračima ostvario san da se popne na najviše olimpijsko postoje, ali to je bio samo početak.

Ranđelović je u narednom ciklusu bio deo ekipe koja je u Tokiju pozlatila i te Olimpijske igre i šampionski ispratila iz reprezentacije stubove najtrofejnijeg tima, Andriju Prlainovića, Filipa Filipovića, Duška Pijetlovića, Milana Aleksića, Stefana Mitrovića, Gojka Pijetlovića... I ni tu nije bio kraj, iako se činilo da će biti.

Mučio se srpski nacionalni tim u naredne tri godine, samo je u Fukuoki prošao u polufinale velikog turnira (Svetskog prvenstva) i tu je stao. Delovalo je da će zlatni niz srpskih vaterpolista neizbežno biti prekinut u Parizu, u sudaru sa ekipama koje su ove i prethodnih godina bile dominantnije, pre svih sa Hrvatskom. A, onda smo se još jednom uverili da naše "delfine" baš nikad ne bi trebalo potceniti. Ni kada u grupnoj fazi praktično jedva pobede Japan i kada ih savladaju Australija, Španija i Mađarska u grupnoj fazi.

Ekipa Uroša Stevanovića u četvrtfinalu je eliminisala Srbiju golom Nikole Jakšića u pretposlednjoj sekundi i bila je to najava onoga što se i dogodilo. Potpunom dominacijom, srpski tim u polufinalu je pobedio Sjedinjene Države, u finalu Hrvatsku, aktuelnog svetskog prvaka i evropskog viceprvaka i tako su "delfini" još jednom pokazali koliko su moćni kada je to najvažnije. I da Srbiji nema ravnog.

This browser does not support the video element.

Nikola Jakšić gol za pobedu Srbije protiv Grčke u vaterpolu  RTS