Partizan posle osam godina pobedio: Nikola rešio derbi, dao čak 14 golova!

Rukometaši Partizana pobedili su Vojvodinu posle osam godina.

Maja Nastić

Partizan je posle osam godina pobedio Vojvodinu u domaćem prvenstvu. U Novom Sadu je odigran rukometni derbi koji je pripao crno-belima - 30:28 (13:12). Poslednji put je slavio protiv Voše 21. septembra 2016. godine na Banjici (27:26). Toliko dugo je čekao na priliku da se revanšira.

Najzaslužniji za trijumf Partizana bio je Nikola Crnoglavac koji je dao skoro polovinu golova svog tima, čak 14! On je proglašen i za igrača utakmice. Pratio ga je kapiten Zečević sa pet pogodaka, dok je golman Zorić meč završio sa šest odbrana.

Prvo poluvreme bilo je veoma neizvesno, Partizan je imao u jednom momentu i "+3" (9:6), pa je onda Vojvodina povela sa 12:11, da bi sa dva brza gola Partizan otišao na poluvreme sa prednošću (13:12). Meč je rešen u 49. minutu kada su izabranici Đorđa Ćirkovića stekli četiri gola prednosti (25:21), domaćin je pokušao da se vrati u meč i uspeo je samo da smanji zaostatak.

Inače, uvertira za ovaj derbi bila je burna posle finala Superkupa. Dva tima imala su "rat" saopštenjima koji je učinio ovaj derbi još važnijim nego neki prethodni...

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Vojvodina rukomet   Arenasport/printscreen