Partizan ispisao istoriju, ali ne sme da poleti: Da smo uzeli trofej, sad bismo bili pregaženi!

Partizan je pobedio Vojvodinu u prvom kolu Superlige, posle osam godina crno-beli su slavili u domaćem prvenstvu protiv aktuelnog šampiona.

MN Press

Rukometna Srbija bruji - Partizan je posle osam godina pobedio Vojvodinu u domaćem prvenstvu! Crno-beli su gostovali Voši u SPENS-u i zabeležili su neverovatan uspeh u derbiju prvog kola Superlige - trijumfovali su rezultatom 30:28 (13:12). Klub iz Humske vodio je Nikola Crnoglavac koji je postigao 14 golova, što je skoro polovina od postignutog učinka Partizana. 

Pre samo nekoliko dana (12. septembra) aktuelni šampion Superlige savlado je Partizan u finalu Superkupa (24:22) i osvojio prvi trofej u sezoni. Izabranici Đorđa Ćirkovića stoga nisu imali lak zadatak, a ni mnogo vremena da se oporave. Ipak, revanširali su se za nedavni poraz, ali i za mnogobrojne godine posta kada je u pitanju pobeda nad Vojvodinom. Crno-beli nisu slavili u domaćem šampionatu od 21. septembra 2016. kad je klub iz Humske poslednji put pobedio i to na Banjici. Zbog toga je ovaj trijumf mnogo slađi, ali on ujedno predstavlja i nagoveštaj jedne uzbudljive rukometne sezone.

Vojvodina ima neverovatan ućinak - 11 godina zaredom je prvak Srbije. Zanimljivo je to da je niz započeo upravo trener crno-belih Đorđe Ćirković kad je u sezoni 2012/13. doveo Vošu do vrha. 

Počeo je maraton, borba za titulu...

Trener Partizana Đorđe Ćirković ovom prilikom je izjavio: "Prvo bih čestitao svim akterima meča na fer i korektnoj igri i ponašanju tokom meča. Počeo je maraton, borba za titulu, a mi smo dobili samo ovih sto metara i ništa više od toga. Ja zaista to tako gledam. Možda smo čak stvorili sebi pritisak da budemo na čelu i da tokom cele sezone moramo nešto da branimo", rekao je šef stručnog štaba crno-belih. 

"Važno je da je Partizan prvi put posle osam godina slavio protiv Vojvodine. Potpuno sam siguran, da smo dobili meč u Banjaluci, ovde bismo pretrpeli ubedljiv poraz, jer ovako jaku ekipu je nemoguće dobiti dva puta u sedam dana. Ja u petak nisam imao rešenje. U subotu, kada sam pogledao meč, video sam put i osetio sam da možemo. Znao sam šta moramo da podesimo, odradili smo pet odličnih taktičkih treninga, suzio sam broj igrača koji su igrali i svaka im čast na ovome što su večeras prikazali" poručio je Ćirković.

Jedan od najiskusnjih igrača u Partizanu Mladen Šotić istakao je da mu je drago što je baš derbi bio početku sezone "Da pokažemo i jedni i drugi da smo spremni za najveći ulog, za veliku borbu koja je danas trajala 60 minuta, a nadam se da će trajati još dosta mečeva ove sezone. Nakon prošle utakmice vratili smo se energetski sa dobrim treninzima. Puno mi je srce što smo se borili i vodili tokom celog susreta, zaslužili smo ovu pobedu. Hvala navijačima što su nas podržali u ovolikom broju, značila nam je njihova podrška. Dobili smo tek jedan meč, ima još dosta da se igra da bismo ostvarili svoje ciljeve", istakao je Šotić.

Boris Rojević o porazu

Posle poraza trener Vojvodine Boris Rojević je je najpre pohvalio protivnika i atmosferu: "Fer i korektno ponašanje, momci obe ekipe su se ponašali fenomenalno. Pre ove utakmice rekao sam da će biti jako teško pobediti ovakv tim dva puta zaredom u proteklih sedam dana", rekao je Rojević. 

Prvi čovek struke pokušao je i da pronađe razlog poraza. "Kod nas se desilo to da smo se posle pobede ( u finalu Superkupa) emotivno ispraznili. Primili smo 30 golova što se dugo nije desilo, ekipa nije imala emociju. Mi smo uradili trening i po, pretpostavio sam da će se neke stvari desiti. Primili smo 14 golova od desnog beka, to zaista jako puno. Pušica se javio da ima temperaturu i mislim da je to imalo veliki uticaj na odbranu, pali smo u potpunosti. Protiv ovakvog protivnika nismo imali šanse", izavio je Rojević

Potom se trener Vojvodine osvrnuo i na situaciju iz svog okruženja. "Tu su i moji problemi od kojih još uvek ne mogu da se oporavim, zaista se izvinjavam svima zbog toga. Ovo je veliki zaostatak za ovu sezonu, jer moramo da se podignemo kako znamo i umemo , to može biti jako problematično, imamo dosta povreda - to nije razlog poraza, partizan je bio bolji. Pred nama je sad zadatak da podignemo ekipu i da pobedimo na jako teškom gostovanju u Šapcu", poručio je Rojević. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Vojvodina rukomet   Arenasport/printscreen