Novi tim, isti ciljevi: Novi Beograd kreće u odbranu titule

Slobodan Soro, Živko Gocić i Miloš Ćuk uvereni su u uspeh Novobeograđana i u novoj sezoni.

VK Novi Beograd

Vaterpolisti Novog Beograda u odbranu titule regionalnog šampiona kreću na svom bazenu u subotu od 19 časova i 45 minuta. Premijerni meč u novoj takmičarskoj sezoni Novobeograđani igraju protiv Primorca iz Kotora, a pred duel sa crnogorskim šampionom, aktuelni osvajač triple krune predstavio je i kompletan tim, koji je u znatnoj meri izmenjen u odnosu na prošlu sezonu i veoma podmlađen.

Ipak, po rečima predsednika kluba Slobodana Soro, ambicije se ne menjaju, a želja su naravno trofeji. "Bez obzira na veliku transformaciju u igračkom kadru, naši ciljevi ostaju isti kao što su bili i prethodne tri godine. Veoma je važno da je stručni štab ostao isti, a ceo klub je za godinu dana stariji i uhodaniji. Smatram da iz godine u godinu napredujemo, da kao klub rastemo u svi segmentima organizacije i da smo mnogo bolji nego što smo bili ranije", rekao je Soro.

Iz kluba su otišla sedmorica iskusnijih igrača, ali je Soro uveren da je napravljen spoj mladosti i iskustva. "Želimo da pružimo pravu priliku svim tim mladim momcima koji su velika nada ne samo sprskog, nego i svetskog vaterpola. Obezbedili smo im maksimalne uslove za rad, a oni jedino treba da razmišljaju o treninzima i kako da ispune sve zahteve stručnog štaba. Svaka utakmica biće novi izazov, očekivanja kluba su velika, ali svi igrači su toga svesni i nemam nikakvu sumnju da će dati sve od sebe da pruže svoj maksimum i dodatno unaprede svoju igru", konstatovao je Soro.

Trener Novobeograđana Živko Gocić na startu nove sezone suočen je sa problemima sa povredama pojedinih igrača, pa Novi Beograd u duelu sa Primorcem neće biti u kompletnom sastavu. "Sa pripremam smo počeli još 1. avgusta, ali bez igrača koji su imali obaveze sa reprezentacijama na Olimpijskim igrama. Radili smo veoma dobro, a kako se leto bližilo kraju i kako su odmicale pripreme postepeno smo kompletirali redove. Deo bazičnih priprema imali smo u Nišu, posle toga odigrali smo jedan turnir, gde smo na utakmicama pokušali da implementiramo što je moguće više stvari koje smo radili na treninzima. Činjenica je da smo sve vreme bili u okrnjenom sastavu, a tako će biti i u narednih par nedelja".

I pored problema sa povredama, Gocić je zadovoljan kako su protekle pripreme. "Momci koji su bili od prvog dana priprema, pružili maksimum i time sam Vrlo zadovoljan. Mislim da smo sve uradili kao što smo i zacrtali. Gde će nas to dovesti, videćemo tokom sezone. Siguran sam da su momci svesni svog kvaliteta i da su svi ekstremno motivisani da pruže dobre partije. Želja nam je da svi igrači pokažu visok nivo borbenosti, požrtvovanje za saigrača pored sebe, za ekipi i klub i ukoliko tako bude ja nemam nijedan promil sumnje da ćemo biti vrlo tvrd orah i neugodan protivnik za svaku ekipu", istakao je Gocić.

Meč prvog kola regionalne Premijer lige protiv Primorca biće ujedno repriza finala Memorijalnog turnira "Vlaho Bato Orlić", u kojoj je tim iz Kotora slavio boljim izvođenjem peteraca. Kapiten Novog Beograda Miloš Ćuk naglasio je da ekipa spremno dočekuje početak nove sezone. "Iza nas je malo više od mesec dana izuzetno napornog i dobrog rada. Sigurno je da će nam trebati jedan određeni vremenski period da se ekipa skroz uigra, kako bismo pružali najbolje partije. Ipak, mislim da ćemo protiv Primorca prikazati visok nivo igre, i da će to biti dovoljno za pobedu" rekao je Ćuk.

Posle kratke pauze je nastavio. "Ne bih davao neka preterana predviđanja i prognoze za budućnost, sem što nam je potrebno vreme kako bi sve kockice legle na svoje mesto. Ciljevi su isti kao i prošle godine i verujem, kao i svi moji saigrači, da su ti ciljevi ostvarivi. Trebaće nam izuzetan rad i trud da do toga dođemo. Ali, uz zajedništvom, trud, veliku želju, posvećenost i motivaciju, koja sigurno neće manjkati, to će biti ostvarivo. Ponavljam, verujem da ćemo protiv Primorca odigrati dobru utakmicu i da ćemo doći do pobede", zaključio je Ćuk.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Vaterpolo Srbija Mađarska Marko Radulović penal  RTS