Grupa smrti u srcu Hrvatske, tu kreće šampion Srbije: Čekamo evropsku senzaciju crveno-belih!

Prvo Nekse, a onda veliki Kil, pa finalista kupa Španije. Vojvodina je u grupi smrti u Ligi Evrope!

Carina Johansen / NTB Scanpix / Profimedia

Kreće Liga Evrope, kreće ponovo Vojvodina! Osvajač Superkupa Srbije sa starta sezone i "dežurni" prvak naše zemlje u prethodne dve sezone napravio je veliki iskorak. Izabranici Borisa Rojevića su prvo osvojili EHF kup, a zatim je tim sa Slane Bare uspeo da prošle sezone prođe grupu sa Bjeringbro/Silkeborgom, La Rohom i Alkaloidom. Sada je situacija mnogo teža jer su bukvalno upali u grupu smrti! 

U grupi E igraće sa Nekseom iz Našica, španskom Torelavegom i velikim Kilom! To znači da ćemo gledati velika imena u Novom Sadu, ali i da će posao za crveno-bele biti paklen! Toga je svestan i Boris Rojević koji je pred otvaranje takmičenja u utorak od 20:45 na gostovanju Nekseu u Našicama istakao da je njegov tim spreman da opet iznenadi u Evropi!

"Zaista je ovo grupa smrti. Težu grupu nismo mogli dobiti. Kil kao najveće svetsko ime. Tu je ekipa Neksea protiv koje otvaramo Ligu Evrope. Tim koji je igrao F4 Lige Evrope, koji ove godine ima veći budžet nego svih prethodnih i stvorili su sjajan tim. Zatim španski tim Toralavega, finalista kupa, a znamo šta Španija predstavlja u svetskom rukometu. Zaista preteška grupa, ali mi smo spremni i orni da napravimo iznenađenje. Pokušaćemo da prođemo dalje. Prvi meč već u Našicama jeste jako važan. Idemo da probamo da pariramo jednoj izuzetnoj ekipi Neksea. Imamo svoje adute i mislim da ćemo spremno dočekati utakmicu i da ćemo na najbolji mogući način prezentovati srpski rukomet", rekao je Rojević. 

DOLAZE SRPSKI BISERI, A ONDA VELIKAN! 

Prvi meč Vojvodina igra sa Nekseom od 20:45, a u timu Neksea će protiv Voše zaigrati i najveći srpski rukometni biser Ognjen Cenić. Sjajni srednji bek je već dobio ozbiljnu seniorsku ulogu nakon dolaska u Našice iz omladinskih selekcija Barselone, a tu je i njegov brat Aleksandar koji nastupa za Španiju. Svakako da je najveće ime u timu veteran na levom krilu Manuel Štrlek, a takođe povratak Tina Jučina je ogroman transfer. Nekadašnji desni bek Barse i Monpeljea Jure Dolenec je takoše u ekipikao i pviot reprezentacije Hrvatske Krešo Kozina.

Svakako najveća imena doći će nedelju dana kasnije kada u SPENS dolazi Kil! Tu se tek ne zna gde početi - od Andija Volfa na golu, Landina i Damkea na levo, a Bence Imprea na desnom krilu? Na crti su Vincek i Pekeler, na bekovima Duvnjak, Valinijus i Madsen, a možda i najveće ime sedi na klupi, tu je legendarni Filip Jiha. Torelavega je svakako najmanje zvučan rival, ali kao finalista kupa Španije nikako ne sme da se potceni. 

RASPORED MEČEVA

MN Press 
  • 1.kolo Našice: Nekse – Vojvodina (8.oktobar 20:45)
  • 2.kolo Novi Sad, SPENS: Vojvodina – Kil (8.oktobar, 18:45)
  • 3.kolo Novi Sad: Vojvodina – Toralavega (22.oktobar, 20:45)
  • 4.kolo Kantabria: Toralavega – Vojvodina (29.oktobar, 20:45)
  • 5.kolo Novi Sad: Vojvodina – Nekse (19.novembar, 20:45)
  • 6.kolo Kil: Kil – Vojvodina (26.novembar, 18:45)

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Vojvodina rukomet   Arenasport/printscreen