Slušaj vest

Nije dala pehar Vojvodina, posle 12 godina čekanja nije Partizan uspeo da uzme Superkup! Rukometaši iz Novog Sada su posle ogromne borbe u Banjaluci savladali crno-bele 24:22 (11:10).

Videli smo veliku borbu koja nam garantuje nikad zanimljiviju sezonu u srpskom rukometu i ogromnu borbu crveno i crno-belih za preostala dva trofeja u sezoni. Na kraju je na stranu Novosađana presudila haubica Milana Jovanovića koji je sa nekoliko golova iz nemogućih pozicija sačuvao prednost i pehar svom timu. Dao je gol za 23:21 sa 10 metara i devetim golom na meču stavio tačku na utakmicu. Na kraju je dodao i deseti za konačnih 24:22.

Krenuo je Partizan sa dve bombe Crnoglavca, a posle gola Vasića bilo je 4:1 za crno-bele. Posle sedmerca Vorkapić je pogodio Heidarirada u glavu i dobio je crveni karton, pa su u sedmom minutu šampioni Srbije bili u ogromnom problemu. Trnavac je sjajno branio ali Novosađani se nikako nisu približavali. Imali su nekoliko šansi za izjednačenje ali je Heidarirad bio odličan. Ipak posle isključenja Zečevića stigla je Vojvodina preko Đorđića na 7:7 u 19. minutu, a onda je Ahmed Hešam dao gol iz kontre za prvo vođstvo. Do kraja poluvremena Vojvodina je zadržala prednost od jednog gola, bilo je 11:10, ali su izgubili Stefana Dodića zbog povrede.

Na startu drugog poluvremena rasla je prednost Vojvodine, Milan Jovanović je odmah doneo 13:10. Kada je Da Silva doneo 14:10, nije Partizan do finiša meča uspeo da se oporavi. Nekoliko puta su stizali crno-beli na gol minusa, ali ni sa igračem više posle isključenja Kavčića nisu mogli da izjednače. Držao je Milan Jovanović napad svog tima, a u zadnjih deset minuta se posle novog gola Jovanovića ušlo sa 20:18. Kada je na pet minuta do kraja meča Trnavac skinuo čist zicer Crnoglavcu delovalo je da je gotovo, ali isključenje Pušice na dva minuta do kraja dalo je nadu Partizanu.

Bonus video:

Arenasport/printscreen Vojvodina rukomet