Zvezda ide u Nemačku po evropsku titulu: I osvajač olimpijske medalje u crveno-belom timu

Takmičari Crvene zvezde u mačevanju imaju priliku da osvoje najvredniju titulu u Evropi.

MN Press

Mačevalački klub Crvena zvezda ima priliku da u nedelju, 13. oktobra dođe do titule šampiona Evrope, s obzirom na to da će učestvovati na finalnom turniru Kupa evropskih šampiona u Nemačkoj, tačnije gradu Hajdenhajmu. Na finalnom turniru učestvuje 13 ekipa iz 10 zemalja.

Za Crvenu zvezdu nastupaju Veljko Ćuk i Miloš Hrgović iz Srbije, Mohamed Hamza iz Egipta i Aleksandar Čupenič iz Češke. Najveća zvezda u crveno-belom timu je Mohamed Hamza koji zauzima treću poziciju na svetskoj rang listi.

"Očekivanja su uvek najviša, zato što predstavljamo Crvenu zvezdu, jedan od najuspešnijih klubova na evropskim takmičenjima sa ovih prostora u svim sportovima. Uz pomoć fudbalskog kluba i sportskog društva Crvena zvezda, imamo mogućnost da podignemo najveći evropski trofej. Imamo jako čvrstu i talentovanu ekipu sa zvučnim pojačanjima iz Egipta i Češke. Daćemo sve od sebe da predstavimo klub u najboljem svetlu", rekao je Veljko Ćuk.

Ćuk je inače osvajač zlatne medalje na mediteranskim igrama u Oranu, Čupenič poseduje bronzu sa Olimpijskih igara u Tokiju, dok je na poslednje odigranim Olimpijskim igrama Hamza zauzeo petu poziciju. Nema sumnje da Crvena zvezda puca na visoko, a koliko može na završnom turniru u Nemačkoj, saznaćemo u nedelju, 13. oktobra.

Mačevalačka sekcija Crvene zvezde osnovana je u novembru 1946. godine, a od tada se profilisala kao jedan od najtrofejnijih klubova u crveno-beloj porodici. Muškarci su 54 puta bili šampioni Srbije računajući sve tri discipline - mač, floret i sablju, dok su dame nešto uspešnije i imaju 55 šampionskih titula.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

PROBALI SMO MAČEVANJE, EVO KAKO JE BILO!   MONDO/Mirela Ljumić