Slušaj vest

Ukrajinska takmičarka Olga Harlan, osvajačica bronzane medalje u mačevanju na Olimpijskim igrama, svoje odličje posvetila je prijateljima i kolegama koje su ubili Rusi! Nakon što se domogla još jednog odličja sa Olimpijskih igara, Ukrajinka je svojom izjavom podsetila na žrtve rata koji već godinama traje na istoku Evrope.

"Ovu medalju posvećujem svim svojim kolegama koji nisu mogli da budu ovde, jer su ih ubili Rusi. Ja sam Ukrajinka i uvek ću imati snagu. Nastavljamo da se borimo", rekla je nakon osvajanja bronzane medalje Olga Harlan i tako podigla mnogo prašine na Olimpijskim igrama u Parizu.

Malo je falila da ukrajinska takmičarka uopšte ne stigne do Olimpijskih igara, jer je na Svetskom prvenstvu diskvalifikovana - upravo zbog Rusije! Tačnije, Olga je odbila da se rukuje sa protivnicom iz Rusije, pa je dovela u pitanje plasman u Pariz! Ipak je Olga uspela da se domogne Olimpijskih igara, a zatim i još jedne medalje na tom takmičenju.

Olgi je ovo peta medalja na Olimpijskim igrama - 2008. godine osvojila je timsko zlato, 2016. godine timsko srebro, a 2012, 2016. i 2024. godine individualne bronze na najvećem svetskom takmičenju. Takođe, na Svetskim prvenstvimka osvojila je šest zlatnih, sedam srebrnih i dve bronzane medalje, dok je na Evropskim prvenstvima stigla do osam zlata, osam srebra i šest bronzi. U više navrata bila je prvoplasirana na svetskoj listi.

BONUS VIDEO:

RTS/Screen Recorder Damir Mikec i Zorana Arunović dodela zlata