Neočekivani heroj Srbije je spas za reprezentaciju: S 37 debitovao i doneo nam medalju, sad postaje selektor!

Dalibor Čutura je novi selektor juniorske reprezentacije Srbije.

MN Press

Srbija je dobila novog selektora! Nekadašnji reprezentativac naše zemlje i jedan od heroja najvećeg uspeha srpskog rukometa otkako smo nezavisni Dalibor Čutura preuzeo je juniorsku selekciju. Nekada sjajni srednji bek napravio je najveći uspeh kada je bio vicešampion Evrope sa Srbijom 2012. godine, a iste godine je igrao i Olimpijske igre u Londonu. Asistent će mu biti saigrač iz oba pomenuta tima Bojan Beljanski.

”Zahvalio bih se Rukometnom savezu Srbije što mi je ukazao poverenje. Posle dugo godina vraćam se u srpski rukomet zbog čega sam srećan i ponosan. Ipak, uloga koja mi je data predstavlja veliku odgovornost, posebno jer pričamo o igračima u osetljivom uzrastu po njihove karijere. Pokušaću sa njima da ostvarim najbolji mogući rezultat. Sledećeg juna čeka nas Svetsko prvenstvo u Poljskoj. Veliki rad je pred nama, ali za to su nam dati maksimalni uslovi od strane RSS", izjavio je Čutura po dolasku.

Rastko Stojković, član UO RSS i koordinator muških juniorskih nacionalnih selekcija zajedno sa Čuturom i Beljanskim obavio je sastanak sa generalnim sekretarom RSS, gospodinom Ivanom Milivojevićem o planovima i potrebama muške juniorske reprezentacije. Na Daliboru Čuturi i njegovom timu je veliki zadatak, da vrati juniorsku selekciju na staze uspeha generacije pre nje koja je dala Kosa, Zečevića, Rogana, Dodiće i mnoge druge.

Čutura ima 49 godina, a dolazi iz rukometne porodice pošto mu je brat Davor takođe rukometaš. U trenerskoj karijeri je do sada radio u Rumuniji gde je vodio Fočani, a kao igrač je nastupao za Sintelon, Železničar, Lovćen, a u inonstranstvu za Vesprem, Posadu, Alkobendas, Arate, Ademar Leon i dva kluba iz Konstance.

On je bio neočekivani heroj Srbije na Evropskom prvenstvu 2012. godine odigranom u Beogradu, pošto je sa 37 godina ipak uspeo da se nađe na spisku selektora Veselina Vukovića, Posle otkaza Milana Dugog Bojinovića Čutura je iskoristio priliku i na pravi način se odužio sjajnim igrama. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Novak Đoković poslednji poen  MONDO/Dušan Ninković