Spektakl može da počne, igra se meč decenije u Srbiji: Kultni Hrvat dovodi prvaka Evrope među 7.000 Srba!

SPENS će biti pun jer Vojvodini dolazi veliki Kil!

Vlado Kos / imago sportfotodienst / Profimedia

Kakav nas spektakl očekuje u Novom Sadu! Nakon što je na startu Lige Evrope Vojvodina pobedila Nekse iz Našica u gostima, sada u Srbiju dolazi veliki Kil! Posle mnogo godina nemački velikan ne igra Ligu šampiona i u Ligi Evrope ambicije su im najveće, a to je osvajanje trofeja. Tim Borisa Rojevića imaće jako težak, ali i lep zadatak pošto znamo da je SPENS totalno rasprodat. 

Očekuje se nekoliko hiljada navijača na tribinama koji će voditi Vojvodinu u najvećem meču srpskog klupskog rukometa godinama unazad. Situacija je takva da je pritisak na gostima, od šampiona Srbije se očekuje samo da pruži što veći otpor i pokaže koliko može. Ipak, sve zanima posle sjajnog meča u Našicama da vide koliko Voša može u duelu sa jednom ekipom koja ima kvalitet za sam vrh Lige šampiona. 

Kil je u prvom kolu rutinski savladao špansku Torelavegu i u slučaju dobrog rezutlata Novosađana u ovom meču biće to dobar pokazatelj da i u ovoj "grupi smrti" Vojvodina ima čemu da se nada i da može da prođe grupu kao i prošle godine u konkurenciji Alkaloida, Granoljersa i Bjeringbro/Silkeborga.

ŠTA KAŽU IZ VOJVODINE?

"Šta reći o Kilu. Najveći tim na svetu. Višestruki evropski šampion i klupski prvak Sveta. Očekujemo spektakl. Pozvao bih sve navijače da napunimo SPENS, da uživamo u jednom prazniku rukometa. Mi ćemo pokušati sve što je u našoj moći da napravimo najbolji mogući rezultat. To neće biti lako jer pred nama su svetska rukometna imena. Imamo mnogo samopouzdanja nakon pobede u Našicama gde je malo klubova uspelo da to učini što nam govori da smo na pravom putu. Jedva čekamo utorak, najveću utakmicu RK Vojvodine u svojoj i utakmicu sa Kilom", rekao je trener Boris Rojević.

ŠTA SU VOŠINI ADUTI? 

MN Press 

Pre svega domaći teren, puna hala i atmosfera koja će nositi ovu ekipu, ali osim toga i sjajna odbrana. Ukoliko Vojvodina bude čvrsta kao i inače, ako nazad Vukovljak, Pušica i golmani budu na nivou, može crveno-beli tim nečemu da se nada. Što se tiče napada jako je obradovala sjajna igra mladog Stefana Dodića na startu Lige Evrope. Delovao je kao da su sve nedaće sa povredama iza njega, kao da je stopšrocentno spreman da vodi napad svog tima. Milan Jovanović takođe potvrđuje da ima top u ruci i da je njegov udarac neodbranjiv i na najvišem nivou. Čekaju se i golovi Vorkapića, Đorđića, Nikolića, kao i Ahmeda Hosama Sese koji se pokazao kao ogromno pojačanje.

A KO TO DOLAZI? 

Igor Soban / Pixel Media / Profimedia 

Trener Filip Jiha dovodi tim koji ima ogromnu tradiciju. Čak 23 puta su bili šampioni Bundeslige, uzeli su 12 kupova i 13 superkupova Nemačke, a imaju četiri osvojene Lige đampiona, poslednju 2020. godine. Povređen je Tomaš Mrkva pa će Endi Volf biti prvo ime na golu, ali ne zna se gde su jači Nemci. Na krilima su Landin, Damke i Imre Bence, na linii Pekeler i Vincek, a bekovi su Valinijus, Hohanson, Madsen i naravno kapiten iskusni Domagoj Duvnjak. Šta god da se desi - gledaćemo vrhunski rukomet!

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Vojvodina - Nekse rukomet  Arena 2 Premium