Trener Aleksandra Rakića krivi sudije za poraz na UFC 308: "Cela dvorana puna Čečena i Dagestanaca"

Trener Aleksandra Rakića se na društvenim mrežama oglasio posle poraza od Rusa.

Px Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Aleksandar Rakić izgubio je u Abu Dabiju na reviji UFC 308 od Rusa Magomeda Ankalajeva. Nije to bila naročito ubedljiva pobeda Dagestanca pošto su odluku morale sudije da donesu, ali je na kraju jednoglasnom odlukom arbitara meč pripao Dagestancu (svi 30:29). Zbog načina suđenja posle borbe se oglasio i trener Srbina Babak Nejad.

"Da dođemo još hiljadu puta u Abu Dabi, izgubili bismo. Cela dvorana Čečeni i Dagestanci. Od tri runde, naša je prva i zadnja. Ovde se očito kikovi ne boduju", napisao je trener MMA borca i na taj način izrazio svoje nezadovoljstvo zbog krajnjeg ishoda meča.

Najbolji srpski MMA borac Rakić je napravio dužu pauzu zbog povrede kolena i meč protiv Rusa se činio kao dobra ideja da se vrati u formu, ali i u trku za titulu.

Ipak, Dagestanac je u meč ušao agresivno, pa je Srbin morao da se brani. Protivnika je uglavnom pokušao da ugrozi nožnim udarcima, u potkolenicu ili glavu. U trećoj rundi je Rakić bio nešto čvršći, ali ni to nije bilo dovoljno sudijama, pa je pobeda pripala Rusu. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Aleksandar Rakić poslao podršku MMA ligi  Kurir