Da Endi Marej krajem 2011. godine nije odlučio da se obrati za pomoć Ivanu Lendlu, ko zna da li bi danas imao tri grend slem titule i dva olimpijska zlata. Britanac je imao potencijal da pobeđuje najbolje na svetu, ali nije znao kako da napravi poslednji korak, sve dok ga "ledeni Čeh" nije uzeo pod svoje.

Do tada bez ijednog trijumfa na grend slem turnirima, Marej je u prvoj sezoni rada sa Lendlom osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Londonu, zatim US open, a 2013. i prvi Vimbldon.

Oni su 2014. objavili prekid saradnje, pa su 2016. ponovo udružili snage. Da li je slučajnost što je Marej ubrzo osvojio drugi vimbldonski trofej, potom i završni Masters i postao najbolji teniser sveta? Teško...

Aleksander Zverev (21) u sebi očigledno prepoznaje nešto od Marejevog potencijala i Marejevih boljki u odgovarajućem stadijumu karijere, pa je odlučio da unajmi čoveka koji je dokazao da zna kako se stiže do uspeha.

Uostalom, Lendl je i sam osmostruki grend slem šampion!

Detalji njegove saradnje sa trenutno četvrtim reketom sveta za sada nisu poznati, ali Lendl nije mogao da ostane neprimećen na terenima "Flašing Medouza", gde se Zverev priprema za predstojeći US open.

Mladi Rus sa nemačkim pasošem najveće uspehe do sada je ostvario osvajanjem masters turnira u Rimu, Montrealu (2017) i Madridu (2018), dok je na četiri najvažnija takmičenja maksimum dosegao plasmanom u četvrtfinale ovogodišnjeg Rolan Garosa.