U svetu tenisa sve je više kontroverzi zbog nesportskih poteza tenisera koji bacaju rekete, udaraju loptice i tako neretko i uspevaju da povrede ljude oko sebe.

Poslednji u nizu je Dženson Bruksbi koji je izbegao suspenziju iako je umalo bacanjem reketa pogodio skupljača loptica, slavni Amerikanac Endi Rodik izašao je i objasnio teniserima kako da prave izlive besa, a da za to ne mogu da budu kažnjeni!

Nedavno smo videli divljanje Nika Kirjosa na terenu, izbacivanje Saše Zvereva iz Akapulka jer je pretio da će udariti sudiju, a svi su se odmah setili i nesretne diskvalifikacije Novaka Đokovića sa US opena 2020. godine.

No, Rodik je odlučio da se javi na svom Tviter profilu i objavi video snimak na kojem će pokazati teniserima kako da bacaju reket i kako da udaraju loptice ukoliko su već besni.

"Endi Rodik ovde, bilo je mnogo kontroverzi kada je Aleksandar Zverev polomio reket o stolicu sudije u Meksiku, kada je Nik Kirjos umalo pogodio dečaka reketom, Novak Đoković koji je ispalio loptu i, nažalost, pogodio grlo sudije pre nekoliko godina, mladi Dženson Bruksbi koji je bez dileme napravio grešku jer je bacio reket u prostoru gde se nalazi i drugo živo biće i to se ne završava dobro", počeo je nekada najbolji teniser sveta.

"Spasiću tenisere velike drame i naučiću ih kako da lome reket bez da upadnu u problem. Prošao sam kroz mnogo izliva besa u karijeri, a dobio sam samo jednu kaznu oduzimanja poena. Kada bacate reket neophodno je da ga bacite sa licem nadole, ne ide nigde, nećete pogoditi nikog. Kada udarate lopticu iz besa, udarajte je u vis, nemojte ovako (pogađa drvo), možete da pogodite nekog u grlo. Još jednom bacite ovako, ne ovako. To je sve", poručio je Rodik i tako usput iskoristio priliku da "pecne" Đokovića zbog njegove diskvalifikacije sa US opena.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.