Posle Novaka Đokovića koji se prvi oglasio o tom pitanju, sada je i Rafael Nadal kritikovao odluku Vimbldona da ne dozvoli ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama da nastupaju na tom turniru. 

Zbog aktuelnog rata u Ukrajini rukovodstvo "Ol Ingland klaba" odlučilo je da zabrani Rusima i Belorusima da nastupaju na svim turnirima u Velikoj Britaniji, a Nadal je sada javno istupio protiv toga.

"Mislim da je to jako nefer prema mojim ruskim teniskim kolegama. Nije njihova krivica što se u ovom trenutku odvija rat", rekao je Nadal.

On se trenutno oporavlja od povrede i priznao je da je jako daleko od top forme, ali da pokušava da pre svega uspe da dostigne zadovoljavajući nivo do Rolan Garosa. 

"Ako pričamo o mojoj povredi, oporavio sam se, dobro se osećam. Ako pričamo o tenisu i pripremama, e tu je priča potpuno drugačija. Svako ko je nekad slomio rebro zna da je to jako bolno, pogotovo u prvim nedeljama. Dugo nisam mogao ništa da radim, nisam mogao da spavam od bola. Sada mi je bolje nego kada sam došao u Madrid, ali i dalje ima uspona i padova", dodao je Nadal.