Novak Đoković je odlično startovao na Rolan Garosu. U prva dva kola je ostvario dve pobede i čeka ga duel sa Alijažom Bedeneom. U prethodnoj rundi je imao i posebnu motivaciju pošto je igrao protiv igrača kog trenira Marijan Vajda.

Održao je čas tenisa Aleksu Molčanu pred nekadašnjim trenerom, a posle toga je pravio šou na terenu sa Marion Bartoli. Nedugo posle tih izjava je otišao na konferenciju za medije gde je pričao o mnogim temama.

Jedna od njih ticala se Vimbldona i njegove PTPA organizacije, a kada su se završila sva ta pitanja razgovarao je o knjigama. Tačnije, dobio je pitanje o tome šta voli da čita.

"Trenutno čitam ruske pisce. Ne one koji su poznati, neke malo manje poznate. Streljnjikova se zove spisateljica i autor koja piše o različitim tehnikama i metodama koje se mogu koristiti da bi bio u što optimalnijem zdravlju. Sada čitam knjigu koja se tiče tehnike disanja, pa objašnjava to. U prvom delu fiziologiju i anatomiju, kako izgleda taj sistem disanja. Onda određene metode i tehnike koje mogu da se upotrebe da se poveća nivo energije, da se smiriš, opustiš, jako me to interesuje. Ta oblast zdravlja u svakom pogledu me zanima. Psiho-fizičkom, emotivnom, duhovnom. To volim da čitam", rekao je Novak.

Otkrio je i da ga supruga Jelena često kritikuje zbog velikog broja knjiga koje nosi na odmor.

"Supruga me uvek kritikuje, jer nosim mnogo knjiga. Ponesem desetak, čak i ako idem negde na dve nedelje. Raspoloženje mi varira iz dana u dan, pa uhvatim jednu knjigu, pa drugu, zavisi kako se osećam", sa osmehom je zaključio Đoković.