Novak Đoković nije uspeo, ali imaće Srbija predstanika u finalu Rolan Garosa! Doduše ne pod zastavom Srbije, ali svejedno jedna teniserka srpskih korena igraće za trofej na drugom gredn slemu sezone i ceo Pariz će navijati za nju! 

Sjajna Kristina Mladenović je posle titule sa Ivanom Dodigom u miks dublu na Australijan openu, sada u paru sa Karolinom Garsijom došla do finala Rolan Garosa u paru sa Karolinom Garsijom!

GARSIJA/MLADENOVIĆ - KIČENHOK/OSTAPENKO 2:6. 6:4, 6:2

Ovaj meč je trajao satima, pošto je nakon prva dva seta pala kiša, a meč se igrao na terenu "Suzan Lenglen". Sačekalo se dok su padavine stale, a onda je francuska kombinacija na oduševljenje publike uspela da se plasira u finale.

Sada će se Kristina Mladenović boriti za svoju devetu grend slem titulu u dublu! Kao singl teniserka uspela je da bude deseta na svetu, ali u dublu dominira, pa tako ima četiri grend slem titule sa Australijan opena, tri sa Rolan Garosa i jednu sa Vimbldona. 

MN Press Kristina Mladenović

Rođena je na severu Francuske, ali vuče korene sa Kosova! Njen otac je Dragan Mladenović poznati rukometaš koji je neposredno pre njenog rođenja 1993. godine otišao u Francusku zbog sportske karijere. Majka Dženita je pošla sa njim, a iako održava veze sa Srbijom Kristina je odlučila da igra pod zastavom Francuske. 

Zbog toga je publika u Parizu obožava i ona im redovno donosi radost. Prvi put je osvojila Rolan Garos u ženskom dublu 2016. godine, potom 2019. a onda je 2020. odbranila titulu. Sada će ona i Karolina Garsija igrati finale sa američkim parom Koko Gof-Džesika Pegula.

Gof je američka senzacija koja je uspela da uđe i u finale singla, a Džesiku Pegulu znamo kao ćerku milijardera koji je pobedio Donalda Trampa!

Instagram/kristinamladenovic93/Printscreen Kristina Mladenović