Novak Đoković je trostruki uzastopni šampion Vimbldona i narednog ponedeljka počeće odbranu grend slem trofeja. Ali pre toga će nastupiti na još jednom takmičenju na travi!

Iako je praksa Srbina da ne igra rangirne turnire pre Vimbldona, Đoković voli da nastupi na egzibicionim turnirima i već u sredu ćemo ga ponovo gledati na terenu!

Novak Đoković će u sredu nastupiti na "Đorđo Armani Klasiku", turniru na kojem će odigrati dva egzibiciona meča, ne bi li osetio londonsku travu pred onaj najvažniji turnir.

Đoković će u sredu od 14.30 igrati protiv Kanađanina Feliksa Ože Alijasima, dok će drugi meč biti na programu u petak. Još uvek nije poznato kada ni protiv koga će igrati taj meč.

Na ovom turniru učestvuju i druga poznata imena - Karlos Alkaraz, Kasper Rud, David Gofan, Aleksej Popirini i Igo Gaston.

Zanimljivo, ovaj egzibicioni turnir se ne igra po standardnim teniskim pravilima, već nešto skraćenim. Igra se na dva dobijena seta, ali u slučaju rezultata 1:1 u setovima, odlučujući set će se igrati kao super taj-brejk do 10 osvojenih poena na razliku.

Inače, Novakov meč protiv Ože Alijasima biće njegov prvi od poraza od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Eurosport/Screenshot 1/4 finala Rolan Garos