Srpski teniser Novak Đoković "pregazio" je Aleksa de Minora (3:0) i lako se plasirao u četvrtfinale Australijan opena. Đoković je daleko lakše nego što se očekivalo pobedio domaćeg predstavnika, a publika je već u prvom setu izgubila svaku nadu da najbolji teniser iz Australije može da parira Srbinu. To je primetio i bivši teniser Džim Kurijer, koji ga je intervjuisao posle meča, pa je prvo što je pitalo Noleta bilo "zašto si ga tako ubedljivo pobedio".

"Zato što sam tako želeo ha-ha!", nasmejao se Đoković i potom se zahvalio svima koji su došli da prate meč u kasnim večernjim časovima: "Ne mogu da kažem da mi je žao što niste gledali dugačak meč, hteo sam da pobedim 3:0, ali to se nikada ne zna u tenisu naravno. Nosiš se sa mnogim stvarima. Prvih nekoliko gemova je bilo tesno, a počeo sam potom da se osećam opuštenije i budem agresivniji, osetio sam da je malo nervozniji i iskoristio sam priliku. Zadržao sam fokus i odigrao najbolji meč u 2023. godini".

S obzirom na to da se sada mnogo pričalo o povredi "zadnje lože" Novaka Đokovića, koga su mnogi optužili i da je lažirao (!?), stigle su dobre vesti za koje se nadamo da će se i nastaviti na turniru.

undefined AO

"Večeras očigledno nije bilo problema. Nisam osetio ništa i bilo je sjajno. Hvala mom medicinskom timu i Bogu, svima koji su mi pomogli i nastavljamo dalje... Neću da slavim prerano, sada sam se konačno osećao dobro i znam da stvari mogu brzo mogu da se promene", rekao je Đoković koji nije želeo u dublju problematiku sa Kurijerom, koga je podsetio da je i sam bio teniser i da dobro zna kako povrede mogu mentalno da utiču na igrača.

"Uzimao sam mnogo tableta ovih dana, to nije idealno, ali to je da zamaskiram bol. Ne takve pilule ljudi ha-ha...", nasmejao se Đoković kada je shvatio da ga je zbog igre reči publika pogrešno razumela: "Samo one protiv bolova, a to ne volim da uzimam. Ne bih previše o tome jer je ovo bio dobar dan za mene".

Podsetimo, Novak Đoković će u četvrtfinalu Australijan opena igrati protiv Andreja Rubljova iz Rusije koji je posle neverovatnog trilera pobedio Holgera Runea u pet setova.