Novak Đoković je osvajanjem Australijan opena, odnosno čak 22. grend slema u karijeri, dobio još jedan veliki argument u trci za najboljeg tenisera svih vremena. Ako se uzme u obzir i da ima najviše mastersa, najviše nedelja na prvom mestu ATP liste, a onda i bolji međusobni skor protiv svojih najvećih rivala Rafaela Nadala i Rodžera Federera, deluje da nema nikakve dileme, međutim jasno je da su ukusi različiti i da o njima može da se raspravlja.

Tako se posle Novakove titule u Melburnu čak i u Hrvatskoj povela priča o tome ko je najveći teniser ikada, malo posle ružnih natpisa o odnosu Đokovića i Ivaniševića, pošto je u žaru borbe srpskog tenisera bilo i galame.

U anketi najčitanijeg hrvatskog portala "Index" objavljena je analiza koja se bazira na statistici, i koja uključuje sedam glavnih faktora, u kojima je Đoković najbolji u četiri: grend slemovi, mastersi, završni mastersi, ukupan broj titula, ukupan broj pobeda, postotak dobijenih mečeva i broj nedelja na vrhu ATP liste. Nakon podataka koji su na jednom mestu, većina čitalaca hrvatskog portala odlučila je da glasa za Novaka Đokovića.

hrvati glasali za novaka đokovića
Index/Screenshot 

Od skoro 15 hiljada glasova čitalaca iz Hrvatske, Novak Đoković je dobio 69 odsto. Na drugom mestu, i to daleko iza njega, nalazi se Rodžer Federer sa 27 odsto, dok je najmanji postotak ljudi glasao za Rafaela Nadala (četiri odsto). Pobeda čak nije ni tesna, nego je Đoković ubedljivo najbolji teniser po mišljenju Hrvata.

Profimedia Novak Đoković sa peharom

Podsetimo, srpski as se ovog ponedeljka vratio na čelo ATP liste, a nakon što je prošetao Melburnom sa peharom Australijan opena u naručju, pojasnio je da ovoga puta u Beogradu neće biti klasičnog dočeka i otkrio planove za dalje koji su usko vezani prvo za oporavak zadnje lože.

A do tada, da čujemo i vas - ko je najbolji svih vremena?

Anketa

Ko je najveći teniser svih vremena?