Koko Gof prošla je u drugo kolo US opena, pobedila je Lauru Zigmund, ali je meč obeležila svađa sa Marijanom Veljović. Američka teniserka bila je besna na Srpkinju zbog toga što ne opominje Nemicu za odugovlačenje i prekoračenje vremena. Zahtevala je da ona za to bude kažnjena i to je radila povišenim tonom.

Njih dve kratko su razgovarale, Amerikanka je zatim završila meč, pa je na konferenciji za medije najviše pričala o tom detalju, tačnije novinari su je uglavnom za to pitali. "Postala sam frustrirana kada sam shvatila da se krše pravila. Zato se igrači često ljute na sudije, jer ih jedan pušta da čekaju duže, drugi kažnjava. Smatram da pravila moraju da budu striktnija i da se poštuju, bez obzira na situaciju. Možda je trebalo ranije da reagujem, ali ne žalim zbog načina na koji sam pričala sa sudijom. Gledala sam snimak toga dok sam bila u kadi sa ledom. Ponekad zbog emocija zaboravite šta ste rekli, ali bih ja ponovila njoj isto ono što sam rekla i tada", rekla je Koko koja se i prošle godine svađala sa Marijanom, doduše na Rolan Garosu.

Nastavila je da priča o tome u istom dahu. "Nikada nisam igrala meč u kom je bilo ovoliko razgovora sa sudijom. Bila sam strpljiva sve vreme, ona je često prilazila i nešto pričala, još od prvog seta, ja sam ćutala. Onda je i publika primetila da odugovlači. Na njenom servisu sam to i prihvatala, bila sa mfina, moj tim mi je rekao da je trebalo ranije da reagujem. Onda je došao momenat gde je počela da odugovlači i na moje servise i problem je bio taj što je sudija izgovarala rezultat nekoliko sekundi po završetku poena, pa je izgledalo kao da ja serviram abnormalno brzo, što nije istina. Počelo je da me nervira, posebno zato što poeni nisu bili predugi, kada se to dogodi, sudije obično malo sačekaju. Tako da sam bila srećna kada je dobila upozorenje za prekoračenje vremena."

Profimedia, Twitter/printscreen/@TheTennisLetter Marijana Veljović

Ističe da pravila moraju da budu ista za sve i da nije važno da li je gem dug ili kratak. "Slažem se sa mojim timom, možda je trebalo da prebacim pritisak na sudiju ranije, ali sam igrala tako dobro u drugom setu i nisam htela da radim nešto što bi moglo loše da utiče na mene. U trećem sam sačekala malo, razmislila i shvatila da sve to predugo traje i da moram da kažem nešto. Rekla bih da je pritisak delovao, jer je dobila upozorenja posle toga. Smatram da suđenje mora da bude jednako za sve, bez obzira na to ko igra. Bila je jedna situacija posle dugog gema u prvog setu kada je ona sela na stolicu iako to nije dozvoljeno, rekla sam sudiji to, ali mi je odgovorila da je gem bio dug. Ne znam šta sam ja rekla, ali smatram da to nema nikakve veze. Izdržljivost je deo tenisa, zato ja u teretani trčim četiri sata i radim takve vežbe ,da bih bil aspremna na sve ovo."

Ispričala je i šta je još rekla Marijani tokom rasprave. "Iskreno, ne volim da se svađam, tokom celog meča sam razmišljala o tome i nisam bila sigurna da li da reagujem. Samo je u jednom trenutku postalo previše i htela sam da istaknem to i sudiji. Ne žalim se kada se to dogodi jednom ili dva puta, ali se desilo bar sedam puta. Pokušala sam i sudiji da objasnim da ne volim svađu i da shvati da ja ne serviram prebrzo i da imam svoj ritual", zaključila je Gof.

BONUS VIDEO:

NE ZNAM ŠTA HOĆEŠ OD MENE! Scena o kojoj bruji teniski svet Twitter