Tokom prethodnog dela njene teniske karijere čest je slučaj bio da se Arina Sabalenka samo "ugasi" tokom velikih mečeva koje igra. Iako je ove godine delovala zrelije nego ikada, nešto slično ponovila je i u finalu US opena - protiv američke teniserke Koko Gof, nove grends lem šampionke! Mlada Amerikanka stigla je do pobede - 2:1 (2:6, 6:3, 6:2), nakon što se igra beloruske teniserke potpuno raspala početkom drugog seta.

U tim trenucima je Arina Sabalenka imala rutinski osvojen prvi set i dve neiskorišćene brejk lopte na početku drugog, a od tada... Ništa! Upravo u prvom gemu drugog seta promenilo se sve - Gof je počela da igra, a Sabalenka prestala. Dozvolila je da Koko Gof postane centralna figura ovog meča, počela silno da promašuje svoje karakteristične udarce i na kraju videla kako američka tinejdžerka podiže pehar koji sanja od malih nogu.

Na kraju je Arina Sabalenka jedva uspela da sačuva dostojanstvo u trećem setu. Bilo je 4:0 za Gof i delovalo je da u finalu grend slema idemo ka setu koji će najbolje plasirana teniserka na listi završiti sa nulom, ali je to uspela da izbegne. Čast je spasla sa dva osvojena gema, ali bez ozbiljnijeg pritiska na Gof koja je do trofeja stigla uz nestvarnu dozu mirnoće, kao da ima na desetine ovakvih mečeva iza sebe.

BONUS VIDEO:

Novak Đoković peva na US openu Eurosport TV