Završen je poslednji grend slem turnir u Njujorku, a u ženskoj konkurenciji u finalu slavila je domaća igračica Kori Gof nakon što je savladala Beloruskinju Arinu Sabalenku sa 2:6, 6:3, 6:2 i to je ujedno i prva velika titula u karijeri Amerikanke. Nakon proglašenja pobednika, veče pre velikog finala u muškoj konkurenciji, dogodio se očekivani i sasvim razumljivi izliv besa Beloruskinje, koji je potom procureo video snimkom iz svlačionice. Na snimju se vidi agresivna Sabalenka koja lomi reket.

Na snimku se vidi da je Sabalenka ušla naizgled mirno u svlačionicu, zatim je spustila torbu i izvadila reket. Potom je iskalila bes udarajući reketom o pod i tako je izbacivala iz sebe nezadovoljstvo posle završetka finala. Kada je polomila reket, mirno je ga je bacila u kantu za smeće. Očigledno da joj je poraz teško pao, a u momentu dok je trajala "žuta minuta" teniserka nije mogla da obuzda strasti.

Kako je ovaj snimak izašao u javnost, s obzirom da se radi o privatnom prostoru tenisera i teniserki na ovom turniru. Većina ljudi koji su videli snimak osudili su organizatore koji nisu ispoštovali teniserku i snimali je u njenim privatnim trenucima, kada nije bila na terenu,a potom i sve to objavili.

"Ovaj snimak nikad nije trebalo da izađe u javnost. Ovo je privatni trenutak u praznoj sali za trening posle razočaranja zbog poraza u grend slem finalu", napisala je majka britanskog tenisera Endija Mareja na Tviteru, osuđujući potez organizatora koji je dopustio da snimak "izađe" sa kompleksa.

BONUS VIDEO: