Karlos Alkaraz i aktuelni prvi reket sveta Novak Đoković do kraja godine trebalo bi da se bore za prvo mesto na kraju sezone. Španac ima ambiciju da napadne Srbina i povrati prvo mesto, a velia prilika za to trebalo je da bude njihov dugo iščekivani okršaj na Završnom mastersu u Torinu koji će biti odigran od 12. do 19. novembra. Alkaraz je pre Novaka osigurao svoje mesto na završnom turniru, međutim pitanje je da li će drugi reket sveta moći da zaigra na severu zbog povreda koje ga prate već duže vreme i zbog koje je u sredu saopštio lošu vest.

Španski teniser otkazao je nastup u Bazelu koji je na programu od 21. oktobra do 28. oktobra zbog čak dve povrede. Njegov lekarski tim javlja da se radi o zapaljenju tabana, koje se proširilo na mišiće gluteusa, što će definitivno sprečiti Alkaraza da se približi najboljem teniseru sveta, jer sada propušta šansu da osvoji 500 bodova na ATP listi. Na sve to, Španac gubi 180 bodova jer je prošle godine igrao polufinale ovog turnira, kada je izgubio protiv Feliksa Ože Alijasima.

Alkarazu je sada najvažnije da se oporavi do završnog turnira u Torinu, a 29. oktobra kada se završi turnir u Bazelu, Špancu će se odbiti bodovi iz Bazela pa će imati osvojenih 8.625 bodova, dok Đoković ostaje na 11.045 jer nije igrao prošle godine na spomenutom turniru, tako da razlika između prvog i drugog reketa sveta biće 2.420 bodova.

BONUS VIDEO:

Povreda Alkaraz  Eurosport